ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Άντε να βρεις εργάτη γης στην Αργολίδα… Θα φέρουν από το Μπαγκλαντές! (Vid)

Συνάντηση Νίκα με αντιπροσωπεία από Μπαγκλαντές για εργάτες γης

Συνάντηση με αντιπροσωπεία διπλωματών από την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές στην Αθήνα είχε την Τρίτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.
Ο κ. Νίκας στη συνάντηση αυτή -με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ασιατών διπλωματών Καλέντ Moχαμάντ (Md Khaled), τον πρώτο γραμματέα και αρμόδιο για τα εργασιακά Πολ Κουμάρ Μπισγουγκίτ (Bishwagith Kumer Paul) και την αρμόδια για προνοιακά θέματα Μαρίνα Δημοπούλου- συζήτησε θέματα σχετικά με την απασχόληση στην περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου εργατών από την πιο πάνω χώρα, στο πλαίσιο του Μνημονίου Κατανόησης που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές.
Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Νίκας επισήμανε ότι η πρόταση για τον αριθμό εργατών που θα προσκληθούν προκύπτει μετά από συνεργασία της Περιφέρειας με τους εκπροσώπους των επιχειρηματικών φορέων, τονίζοντας ότι αποτελεί κορυφαίο ζήτημα ο σεβασμός των ανθρώπινων και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργατών που προσκαλούνται για να απασχοληθούν εποχιακά στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ως προς την κάλυψη ζητημάτων που αφορούν στην εγκατάσταση και στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους ανθρώπους αυτούς.
Ακόμα, ο περιφερειάρχης δήλωσε σε περίπτωση που διαπιστωθούν προβλήματα ή εκφραστούν ανησυχίες, η Περιφέρεια θα αναμένει σχετική ενημέρωση από την πλευρά της Πρεσβείας προκειμένου να επιληφθούν οι υπηρεσίες της.
Πάντως, η έλλειψη εργατών στην Αργολίδα και στην υπόλοιπη περιφέρεια Πελοποννήσου είναι σοβαρή. Οι παραγωγοί δεν βρίσκουν εργάτες, οι Έλληνες «το έχουν σε κακό» να πάνε για δουλειά στο χωράφι και με αφορμή τα παραπάνω, θυμηθήκαμε το τραγούδι του Γιώργου Μουσταΐρα «Άντε να βρεις εργάτη γης (Έλληνα)».
Επίκαιρο όσο ποτέ!
Απολαύστε το:
.
→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
ΔΕΙΤΕ:  Τροχαίο ατύχημα στο Άργος

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!