ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Άρση ή παράταση lockdown: Ελήφθη η απόφαση για τις επόμενες 3 εβδομάδες

Το σχέδιο κυβέρνησης- λοιμωξιολόγων

Μπορεί να ακούγεται κλισέ όμως είναι αλήθεια. Οι επόμενες 7 ημέρες είναι πολύ κρίσιμες καθώς οι λοιμωξιολόγοι υπολογίζουν ότι τότε θα φανούν τα αποτελέσματα του συνωστισμού των Θεοφανείων.

Αν το αρνητικό σενάριο επιβεβαιωθεί και ο αριθμός των κρουσμάτων ανέβει, τότε υπάρχει ο μεγάλος κίνδυνος να δούμε εικόνες Θεσσαλονίκης και στην Αθήνα.

Γι’ αυτό οι λοιμωξιολόγοι έχουν καταλήξει στο σύστημα με το οποίο θα πορευτούμε τις επόμενες 3 τουλάχιστον εβδομάδες. Θέμα ολικής άρσης του lockdown ασφαλώς δεν υπάρχει. Εκείνο που θα δούμε είναι ένα σύστημα- ακορντεόν με μέτρα και αποφάσεις που θα παίρνονται κάθε εβδομάδα.

Το ξεκίνημα θα γίνει σήμερα με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Αν μετά από 10 μέρες δεν δούμε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, τότε θα ληφθεί η απόφαση για το λιανεμπόριο.

Σε κάθε περίπτωση ακόμα και με το σύστημα- ακορντεόν θεωρείται από δύσκολο έως απίθανο να δούμε άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων. Στο πιο ακραίο σενάριο μάλιστα υπάρχει περίπτωση να μην ανοίξουν ξανά ως το τέλος της σεζόν, πρόταση που εκτός από τον καθηγητή Σαρηγιάννη υιοθετεί και μια πλειάδα επιφανών λοιμωξιολόγων.

Εκείνο που ξεκαθαρίζουν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του υπουργείου υγείας είναι ότι πρόκειται για μια διαδικασία δυναμική. Αν δηλαδή το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων φέρει αύξηση κρουσμάτων λόγω της κινητικότητας των γονιών, τότε θα πάμε σε νέο κλείσιμο, δίχως δεύτερη κουβέντα.

Το προσεχές διάστημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει το παραμικρό ρίσκο εν μέσω εμβολιασμού και οι όποιες αποφάσεις θα λαμβάνονται στο τέλος κάθε εβδομάδας ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα της στιγμής.

Πηγή

Διαβάστε ακόμα στο Argolida Planet:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;