Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Άρση lockdown: Ολική ανατροπή μετά την τελευταία εξέλιξη

Αλλαγή δεδομένων και ανατροπή.

Αλλάζουν διαρκώς τα δεδομένα για την άρση του lockdown στην Ελλάδα. Οι αυστηροί περιορισμοί τις μετακινήσεις ισχύουν από τις 7 Νοεμβρίου κι σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Στέλιου Πέτσα θα έχουν ισχύ μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Ουδείς όμως γνωρίζει αν τα μέτρα θα αρθούν τότε. Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν αφήνει πολλά περιθώρια για εφησυχασμούς αφού αναμένεται νέα αύξηση μετά τις γιορτές και τις μετακινήσεις πληθυσμού.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι η κατάσταση που επικρατεί στην περιφερειακή ενότητα Αττικής.

Ακόμη και μετά στις γιορτές, που τα τεστ ήταν λιγότερα, η μεγαλύτερη πληθυσμιακά περιφερειακή ενότητα της χώρας έδινα διαρκώς τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Ήδη παρατάθηκε το lockdown στην Δυτική Αττική και δεν αποκλείεται εντός των επόμενων ημερών να υπάρξουν σκληροί περιορισμοί σε ακόμη περισσότερες περιοχές της Αθήνας.

ΔΕΙΤΕ:  Επιστολή στο AP: «Η πλατεία στο Άργος θυμίζει Σκόπια! Φτάνει το κιτς, δεν έχουν θέση οι κινεζουριές»

Τα αστικά λύματα στην Αττική δείχνουν τριπλασιασμό του ιικού φορτίου, την ώρα που μετράμε αντίστροφα για την επιστροφή των μικρών μαθητών στα θρανία. Μην ξεχνάμε ότι στις 11 Ιανουαρίου επιστρέφουν σε διά ζώσης διδασκαλία νηπιαγωγεία και δημοτικά.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να γκρεμιστεί ό,τι έχει χτιστεί τους τελευταίους μήνες εγκλεισμού των πολιτών. Όπως υπογραμμίζει μάλιστα η Ματίνα Παγώνη, η κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ δεν είναι ακόμη πολύ καλύτερη αφού πάνω από 400 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

ΔΕΙΤΕ:  To νησί – κόσμημα απέναντι από την Ερμιόνη, με τα γαλαζοπράσινα νερά & το αρχαιότερο ναυάγιο στον κόσμο!

Όπως είπε τυχόν νέα αύξηση των κρουσμάτων θα οδηγήσει σε ακόμη δυσκολότερη κατάσταση τα νοσοκομεία. «Δεν ξέρουμε τις επόμενες μέρες πόσα θα είναι τα κρούσματα. Η αύξηση που βλέπουμε τώρα είναι από τα κρούσματα των Χριστουγέννων. Της Πρωτοχρονιάς θα είναι περισσότερα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά.

ΔΕΙΤΕ:  Επιστολή στο AP: «Η πλατεία στο Άργος θυμίζει Σκόπια! Φτάνει το κιτς, δεν έχουν θέση οι κινεζουριές»

Η Μίνα Παγώνη δεν απέκλεισε την πιθανότητα ακόμη πιο σκληρού Lockdown τις επόμενες ημέρες. Όπως υπογράμμισε: «δεν είναι lockdown αυτό, ο κόσμος είναι έξω», ενώ τόνισε ότι «οι γιατροί βάζουμε σε προτεραιότητα το σύστημα υγείας. Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη και πρέπει να το κρατήσουμε».

Όπως είπε παρατηρείται επιβαρυμένη κατάσταση σε πολλές περιοχές και αυξημένο ιικό φορτίο. Σχολίασε μάλιστα ότι αρκετοί πολίτες είναι ασυμπτωματικοί, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση αφού εξακολουθούν να κυκλοφορούν και να μεταδίδουν τον ιό.

Πηγή

Διαβάστε ακόμα στο Argolida Planet:

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!