ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Άσχημα μαντάτα! Έρχεται το πρώτο μέτρο εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού

Το 6o κύμα της πανδημίας είναι εδώ με τα ενεργά κρούσματα να υπολογίζονται σε 150 και 200 χιλιάδες!

Με τα κρούσματα να ανεβαίνουν καθημερινά και τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας του κορωνοϊού να δημιουργούν προβληματισμό, τα μέτρα θα επανέλθουν στην ατζέντα των ειδικών.
Από την κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, υπάρχει η ισχυρή σύσταση για τους χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, ωστόσο πλέον στο τραπέζι βρίσκεται το ενδεχόμενο να επιστρέψει η υποχρεωτικότητα.
Το 6o κύμα της πανδημίας είναι εδώ με τα ενεργά κρούσματα να υπολογίζονται σε 150 και 200 χιλιάδες, ενώ η κορύφωσή του αναμένεται να επέλθει εντός του Ιουλίου.
Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται, προς το παρόν, στο Ιόνιο, το Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Αττική, ενώ ενθαρρυντικό για τους επιστήμονες είναι το γεγονός πως η αύξηση νοσηλειών σε απλές κλίνες δεν μεταφράζεται, προς το παρόν τουλάχιστον, σε αύξηση νοσηλειών σε κλίνες ΜΕΘ, ούτε σε αύξηση των θανάτων. Αυτό το στοιχείο είναι ενδεικτικό ότι το αποτύπωμα της παρούσας έξαρσης θα είναι ήπιο σε ότι αφορά νοσηλείες ΜΕΘ.
«Όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο κόκκινο. Μπορεί να υπάρχουν μερικές διαφορές μεταξύ των χωρών όμως τα κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 πληθυσμού σημειώνουν αύξηση σε όλα τα κράτη» τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, στην ενημέρωση των συντακτών Υγείας και πρόσθεσε πως «ανοδική πορεία σημειώνεται και στο ποσοστό θετικότητας».
Παράλληλα, παρουσιάστηκε σχετικός πίνακας με τα τεστ στα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Ελλάδα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση (μετά την Κύπρο) στον αριθμό των τεστ, που πραγματοποιούνται ανά 100.000 πληθυσμό.
ΔΕΙΤΕ:  Eurostat: Σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες αισθάνονται φτωχοί - Τι έδειξε νέα έρευνα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!