Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Έβγαλαν τα μάτια τους: Ποιες περιοχές θα μπουν σε νέο lockdown λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Εκτός αν…

Η κυβέρνηση το έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους. Περιθώρια για νέο γενικό lockdown δεν υπάρχουν γι’ αυτό και δεν υπάρχει περίπτωση να το δούμε από Σεπτέμβρη ακόμα και αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι των λοιμωξιολόγων.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μέχρι τον Σεπτέμβρη η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει επικρατήσει και σε αυτήν θα αφορά το 90% των νέων κρουσμάτων. Πιστεύουν ότι θα δούμε το τέταρτο κύμα να σφυροκοπά τη χώρα, όμως μια κατηγορία θα είναι η πιο ευάλωτη. Όσοι δεν έχουν κάνει ακόμα εμβόλιο.

ΔΕΙΤΕ:  «Travel and Leisure»: Ναύπλιο και Επίδαυρος στα 15 πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα

Οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν ότι τα εμβόλια (εν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη δόση) προστατεύουν από το συγκεκριμένο στέλεχος γι’ αυτό και καλούν όλους τους πολίτες να θωρακιστούν άμεσα.

Όσοι δεν το κάνουν ωστόσο από προσωπική επιλογή είναι βέβαιο ότι θα υποστούν τις συνέπειες. Γιατί από Σεπτέμβρη οι περιοχές που θα έχουν ξανά υψηλό ιικό φορτίο λόγω μεγάλου ποσοστού ανεμβολίαστων θα μπαίνουν σε τοπικό lockdown το οποίο δεν θα είναι για όλους. Αν δηλαδή φτάσουμε σε αυτό το σημείο και μια περιοχή μπει σε καραντίνα, αυτή θα αφορά στους ανεμβολίαστους κατοίκους της. Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

ΔΕΙΤΕ:  Ξέρετε γιατί το κάστρο του Άργους ονομάζεται Λάρισα;
ΔΕΙΤΕ:  Τα «καμάκια» της Αργολίδας ήταν πρωτοπόροι! (Vid)

Τρεις τουλάχιστον περιοχές ανησυχούν ιδιαίτερα τους επιστήμονες, οι οποίοι ωστόσο ξεκαθαρίζουν ότι ακόμη η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Αν το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέβει έως το Σεπτέμβρη, τότε η σημερινή εικόνα των συγκεριμένων περιοχών μπορεί να αλλάξει. Στο χέρι μας (κυριολεκτικά) είναι…

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!