ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Έναρξη λειτουργίας Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ) Αργολίδας

Ιδρύθηκε και λειτουργεί Παράρτημα της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ) στο Νομό Αργολίδας με έδρα το Ναύπλιο.

Η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. είναι σωματείο με έδρα τη Θεσσαλονίκη (αποφ. 7942/2007 Μ. Πρωτ. Θεσσαλονίκης) και εκφράζει μια προσπάθεια συνειδητοποιημένων Ελλήνων πολιτών εφέδρων αξιωματικών και οπλιτών, που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και ενίσχυση των μεταξύ αυτών αναπτυχθέντων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας σχέσεων, δεσμών και ιδεών και ιδίως η καλλιέργεια του εθελοντισμού, της φιλοπατρίας, της πειθαρχίας και του αλτρουισμού επ’ ωφελεία των ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής αμύνης της Πατρίδας. Μέλη της ΛΕΦΕΔ μπορούν να γίνουν όσοι είναι εν ενεργεία στελέχη ή έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις ή τα Σώματα Ασφαλείας (ΕΣ, ΠΝ, ΠΑ, ΕΛΑΣ, ΛΣ, ΠΣ κλπ).
Στους καταστατικούς σκοπούς του σωματείου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η προάσπιση, προώθηση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εφέδρων έναντι της πολιτείας και των δημοσίων αρχών εν γένει, η συμμετοχή, διοργάνωση και η εκπροσώπηση της Ελλάδας και των εφέδρων σε πάσης φύσεως στρατιωτικές, πολιτιστικές, ιστορικές, αθλητικές και επιστημονικές εκδηλώσεις, εθνικού και διεθνούς χαρακτήρα, η ανάπτυξη συνεργασίας και οργανικής σύνδεσης των εφέδρων με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η συνεργασία με άλλους φορείς όπως ενδεικτικά οι μονάδες των ενόπλων δυνάμεων όλων των όπλων και σωμάτων, η Αρχαιολογική και η Πυροσβεστική υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα, η Αστυνομία και η διάθεση έμψυχου και άψυχου υλικού προς επιτέλεση εθνικού και κοινωνικού έργου, η προστασία της ελληνικής υπαίθρου και του περιβάλλοντος εν γένει.
Επίσης, η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. είναι ενταγμένη στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αργολίδας είναι ο Σχης ε.α. (ΜΧ) Ιωάννης Καρυανός.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;