ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ !

Έξαλλοι οι γονείς των μαθητών στο Ναύπλιο! Καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα στα σχολεία της πόλης

Γονείς καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα στα σχολεία του Ναυπλίου

Με έντονη ανησυχία και αγανάκτηση ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Ναύπλιο, καθώς η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων επισημαίνει ότι τα χρόνια προβλήματα στη σχολική στέγη και στη λειτουργία των μονάδων παραμένουν άλυτα, παρά τις κατά καιρούς παρεμβάσεις της Πολιτείας.
Παλιά και ακατάλληλα κτίρια
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης, πολλοί μαθητές εξακολουθούν να φοιτούν σε παλιά και κακοσυντηρημένα σχολικά κτίρια, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι αίθουσες είναι λυόμενες, χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας. Παράλληλα, οι προαύλιοι χώροι χαρακτηρίζονται από τους γονείς ως ακατάλληλοι, ακόμη και επικίνδυνοι, για το παιχνίδι και τη δραστηριότητα των παιδιών.

Ανάγκη για ασφάλεια και σύγχρονες υποδομές
Παρά τις περιορισμένες παρεμβάσεις που έγιναν μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» σε δύο σχολικά κτίρια, η γενικότερη εικόνα παραμένει προβληματική. Η έλλειψη προσεισμικών ελέγχων και τα ανεπαρκή μέτρα πυρασφάλειας δημιουργούν έντονη ανησυχία στις οικογένειες, που ζητούν επιτακτικά ουσιαστικές λύσεις και όχι προσωρινά «μπαλώματα».

Ελλείψεις σε προσωπικό και υποχρηματοδότηση
Η Ένωση Γονέων καταγγέλλει ότι δεκάδες θέσεις εκπαιδευτικών και επιστημονικού προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση παραμένουν κενές. Την ίδια ώρα, οι τάξεις με περισσότερους από 25 μαθητές χαρακτηρίζονται ως «αντιπαιδαγωγικές», αφού καθιστούν το έργο των δασκάλων και καθηγητών ακόμη πιο δύσκολο.
Η υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών οδηγεί τα σχολεία σε αδυναμία να καλύψουν βασικές ανάγκες, με αποτέλεσμα οι γονείς να καλούνται συχνά να επωμιστούν οικονομικά βάρη που θα έπρεπε να καλύπτει το κράτος.
Οικονομική πίεση για τα νοικοκυριά
Η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από το υψηλό κόστος σε σχολικές λίστες, φροντιστήρια και εξωσχολικές δραστηριότητες, με τον Σεπτέμβριο να γίνεται ένας από τους πιο δύσκολους μήνες για τις οικογένειες του Ναυπλίου.

Τα αιτήματα της Ένωσης Γονέων Ναυπλίου
Η Ένωση ζητά:
  • Σύγχρονα σχολικά κτίρια με ασφαλείς και κατάλληλες υποδομές.
  • Πλήρη χρηματοδότηση των σχολικών αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Επαρκή στελέχωση με όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών και επιστημονικού προσωπικού.
  • Μείωση μαθητών ανά τάξη για ουσιαστική βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
  • Ισότιμη μόρφωση για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα των οικογενειών τους.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η μόρφωση και το μέλλον των παιδιών δεν μπορεί να είναι ατομική υπόθεση των γονιών, αλλά αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση της Πολιτείας.

Online χρήστες: 343

Εδώ βρίσκεις προσωπικό στην Αργολίδα!

Το Argolida Planet, με πάνω από 100.000 αναγνώστες κάθε μήνα, είναι ο ιδανικός χώρος για τις επιχειρήσεις να βρουν προσωπικό στην Αργολίδα.
Αν είστε επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας και αναζητάτε προσωπικό, καλέστε μας στο τηλ. 6948083131 ή στείλτε μας e-mail στο argolidaplanet@gmail.com

#Αγγελίες Εργασίας

#Αυτά που... παίζουν!