ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Έξι κινήσεις που ανακουφίζουν από το ενοχλητικό κρυολόγημα

6 απλές κινήσεις για γρήγορη ανακούφιση

Αν κάποιο κρυολόγημα σας χτύπησε την πόρτα -και αφού βεβαιωθείτε πως πρόκειται για αυτό και όχι για τον απευκταίο κορονοϊό – τότε υπάρχουν έξι κινήσεις που μειώνουν τα ενοχλητικά συμπτώματα και το κάνουν υποφερτό.
1. Γαργάρες με αλατόνερο
Οι ειδικοί συστήνουν τη μέθοδο ως ένα όπλο για την αντισηψία και την απομάκρυνση ιών και βακτηρίων από τον φάρυγγα καθώς και την αποτροπή επιδείνωσης των συμπτωμάτων.

2. Προφυλάξτε τη μύτη
Η συχνή χρήση χαρτομάντιλων ερεθίζει το δέρμα της μύτης. Η επάλειψη της περιοχής με ενυδατική κρέμα ή βαζελίνη μπορεί να μειώσει την ξηρότητα και τον ερεθισμό στην περιοχή κα να προσφέρει μια μικρή ανακούφιση.
3. Χρήση ήπιων ρινικών σπρέι
Τα ρινικά σπρέι μπορούν να ανακουφίσουν από την ενοχλητική συμφόρηση της μύτης και το αίσθημα του «μπουκώματος» που προκαλείται από τη φλεγμονή στα ιγμόρεια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα ρινικό διάλυμα φυσιολογικού ορού με θαλασσινό αλάτι μπορεί να διευκολύνει την αναπνοή.
4. Ξεκούραση
Επωφεληθείτε από τη φυσική αποκατάσταση του οργανισμού κατά τη διάρκεια του ύπνου και φροντίστε να είναι ποιοτικός και επαρκής. Αν πάλι ταλαιπωρείται κάποιο νεότερο μέλος της οικογένειας, να θυμάστε όσο μικρότερη είναι η ηλικία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο αναγκαίος χρόνος ύπνου.
5. Ενυδάτωση
Αποτελεί κίνηση-κλειδί για όσους ταλαιπωρούνται από κρυολόγημα ενώ η ενυδάτωση από φρέσκο χυμό πορτοκάλι εξασφαλίζει επιπλέον βιταμίνη C.
6. Μείνετε ζεστοί
Αν και αναμενόμενα οι περισσότεροι άνθρωποι θα αποζητήσουν τη ζεστασιά όταν κρυολογήσουν, οι ειδικοί επαναλαμβάνουν πως χρειάζονται ζεστά ρούχα κατά τις εξόδους και κουβέρτα μέσα στο σπίτι.

 
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;