Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Έρχεται «δεύτερο καλοκαίρι»: Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τον καιρό στην Ελλάδα…

Πολύ περίεργα πράγματα…

Είναι ένα από τα ζητήματα για τα οποία οι επιστήμονες έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πάρα, μα πάρα πολλά χρόνια: η κλιματική αλλαγή, η οποία έχει οδηγήσει σε ορισμένες «παράλογες» αλλαγές στις καιρικές συνθήκες (και όχι μόνο, δυστυχώς…) που επικρατούν στον πλανήτη.
Αυτό το έχουμε καταλάβει ιδίως την τελευταία πενταετία, καθώς οι κλασικές τέσσερις εποχές τείνουν να γίνουν… δύο (χειμώνας-καλοκαίρι), με τις διακυμάνσεις του υδράργυρου να είναι τρομακτικές.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει το σχεδόν τροπικό κλίμα τον Αύγουστο στη χώρα μας, εκεί που οι καταρρακτώδεις βροχές διαδέχονταν τους 40 βαθμούς Κελσίου και το αντίστροφο;
Το ημερολόγιο πλέον δείχνει τέλη Οκτώβρη, όμως το θερμόμετρο φλερτάρει ακόμα και με τους 30 βαθμούς, πράγμα καθόλου μα καθόλου σύνηθες για τα δεδομένα της εποχής, αφού μόνο φθινόπωρο δεν θυμίζει.
Η πρωτοφανής, θα μπορούσε να πει κανείς, καλοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του μηνός, μιας και όπως αναφέρει ο πάντα έγκυρος Σάκης Αρναούτογλου στην ΕΡΤ3 οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν αρκετά υψηλές (σταθερά άνω των 20 βαθμών Κελσίου και θα φτάσουν κατά τόπους ακόμα και τους 28) και, μάλιστα, δε θα έχουμε καθόλου βροχές.
Και μπορεί όλοι μας να χαιρόμαστε που βλέπουμε τον ήλιο ψηλά και να ζούμε ένα δεύτερο καλοκαίρι, όμως αν το δούμε ψυχρά, παρά την ζέστη, θα διαπιστώσουμε πως δεν είναι και το πιο φυσιολογικό πράγμα του κόσμου αυτές οι θερμοκρασίες.
Σωστά;

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!