ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Έρχεται η “Γιορτή Αγκινάρας” στα Ίρια

Η καθιερωμένη “Γιορτή Αγκινάρας” στα Ίρια, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 στην κεντρική πλατεία των Ιρίων.

Την εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 19:00 οργανώνει και φέτος ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Ιρίων
Θα προσφέρονται σε όλους αγκινάρες μαγειρεμένες σε διάφορες συνταγές, ενώ θα υπάρχει και ζωντανή μουσική.
Για πάνω από είκοσι χρόνια πραγματοποιούνται οι εορταστικές αυτές εκδηλώσεις, που σκοπό έχουν τόσο την διασκέδαση των κατοίκων και καλλιεργητών της περιοχής, όσο και την ανάδειξη της αγκινάρας.
Στη γιορτή της αγκινάρας αναδεικνύεται και προβάλλεται η διατροφική αξία και οι φαρμακευτικές ιδιότητές της. Όμως, αυτό που ξαφνιάζει, είναι οι πολλές δυνατότητες της αγκινάρας στην κουζίνα και τα εύγευστα μοναδικά πιάτα, που προτείνουν οι ντόπιοι με τις συνταγές μαγειρικής.
Οι εκδηλώσεις που γίνονται στην πλατεία των Ιρίων, εκτός από τις δράσεις προβολής της αγκινάρας, περιλαμβάνουν και δραστηριότητες, αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Πάντα όμως καταλήγουν σε ένα παραδοσιακό γλέντι με μουσική και χορό.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;