Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Έρχεται χαράτσι 1.000 έως 3.000 ευρώ σε μεταχειρισμένα ΙΧ

Τι προβλέπει σχετική τροπολογία

Πράσινο χαράτσι από 1.000 έως 3.000 ευρώ φέρνει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Μάλιστα νέο χαράτσι ύψους 1.000 προβλέπεται ακόμα και σε αυτοκίνητα 8ετίας, τα οποία εισάγονται ως μεταχειρισμένα από το εξωτερικό, ταξινομούνται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και υπάγονται στις εκ κατασκευής προδιαγραφές ευρωπαϊκών προτύπων εκπομπών καυσαερίων Εuro 5b.
Συγκεκριμένα, η ρύθμιση προβλέπει την επέκταση της υποχρέωσης καταβολής του έκτακτου περιβαλλοντικού τέλους, ύψους 1.000 ευρώ, η οποία ήδη προβλέπεται για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα Εuro 5a και στα Εuro 5b με την υποχρέωση μάλιστα να ισχύει όχι μόνο για τα επιβατικά ΙΧ, αλλά και για τα φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους.
Πρόκειται βασικά για οχήματα από 8 – 11 ετών, τα οποία είχαν πρώτη άδεια κυκλοφορίας στο διάστημα μεταξύ των ετών 2011 έως 2014.
Μεταβατική διάταξη προβλέπει ότι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του περιβαλλοντικού τέλους μόνο τα οχήματα των προαναφερόμενων περιπτώσεων, για τα οποία έχουν υποβληθεί, κατά δημοσίευση της εν λόγω ρύθμισης, δήλωση άφιξης οχήματος (Δ.Α.Ο.) ή δηλωτικά εισαγωγής.
ΔΕΙΤΕ:  Η πιο ξεχωριστή παραλία βρίσκεται μόλις 15 λεπτά από το Ναύπλιο - Πώς να πάτε

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!