ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Έρχονται αλλαγές για Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

Σειρά ρυθμίσεων για τις γαίες υψηλής παραγωγικότητας, τα αλιευτικά σκάφη, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σε τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμουγια το «Ενιαίο ρυθμιστικό πλαίσιο για την οργάνωση και λειτουργία του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ, σύσταση και λειτουργία φορέα διαχείρισης Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης»..
Επίσης, στην τροπολογία διορθώνεται ο ορισμός του αλιέα, ενώ προβλέπονται αλλαγές και στην παραχώρηση ακινήτων.
Συγχώνευση και λύση Αγροτικών Συνεταιρισμών
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με την προτεινόμενη ρύθμιση δίνεται αρχικά η δυνατότητα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΑΣ) που δεν λειτουργούν, να απορροφηθούν από ήδη υφιστάμενο ΑΣ μετά από σχετική απόφαση της εποπτεύουσας αρχής με σκοπό την αξιοποίηση της περιουσίας τους.
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στις περιπτώσεις ΑΣ που ουδέποτε ενεγράφησαν στο ΕΜΑΣ, αλλά απέκτησαν νομική προσωπικότητα λόγω της καταχώρισης του καταστατικού τους στο Βιβλίο Μητρώου Αγροτικών Συνεταιρισμών που τηρούνταν στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία, και παρέμειναν ανενεργοί, να λυθούν και να τεθούν σε εκκαθάριση, προκειμένου να εκποιηθεί η περιουσία τους.
Διαχειριστικά σχέδια βόσκησης
Την τροποποίηση διατάξεων σχετικά με τον τρόπο κάλυψης της δαπάνης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, προβλέπει επίσης η τροπολογία.
Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζεται από τα οριζόμενα έσοδα των Περιφερειών (από μισθώματα για τα δικαιώματα χρήσης βοσκής) και η δαπάνη αναθεώρησης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, για τις βοσκήσιμες γαίες της χώρας.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με την προτεινόμενη ρύθμιση αντιμετωπίζεται το ζήτημα της δαπάνης για την εκπόνηση, εφαρμογή και αναθεώρηση των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης και της απόδοσης των μισθωμάτων στο ΥπΑΑΤ σε περίπτωση εκπόνησης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης.
Επίσης, αποσαφηνίζεται ότι η δαπάνη δύναται να καλύπτεται από τους πόρους του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, σε περίπτωση που δεν αρκούν τα έσοδα από τα μισθώματα για τα δικαιώματα χρήσης της βοσκής.
πηγή

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;