Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Έρχονται νέοι περιορισμοί: Αυτά είναι τα νέα μέτρα στη σκιά της Όμικρον


Η μετάλλαξη Όμικρον «σφυροκοπά» την Ελλάδα και παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιβολής νέων περιορισμών.

Ποια νέα μέτρα συζητούν κυβέρνηση και ειδικοί για τη θωράκιση του ΕΣΥ;
Πρώτο βήμα, όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αναμένεται να είναι η εκ νέου επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών με την ίδια να προαναγγέλλει ότι «τα φύλλα πορείας, αν δεν ξεκινήσουν την Παρασκευή, σίγουρα έως τη Δευτέρα θα έχουν ξεκινήσει».
Σύμφωνα με την κυρία Γκάγκα στους υγειονομικούς αυτή τη στιγμή το ποσοστό αυτών που έχουν τεθεί εκτός μάχης καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό «είναι ανάλογα με το νοσοκομείο από 1,2% έως 2%. Δεν έχει φτάσει στο 4% γενικά. Άρα δεν είναι πάρα πολύ μεγάλο το ποσοστό. Φυσικά χρειάζονται όλοι αυτή τη στιγμή, γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό και για την ασφάλεια των ασθενών και για την ασφάλεια του προσωπικού. Δηλαδή το να μπορούν να δουλεύουν σε συνθήκες καλές».
Όπως περιέγραψε «αυτό που πιέζεται πάρα πολύ είναι τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων. Πιέζονται πάρα πολύ. Και είναι σημαντικό, να παρακαλέσω και πάλι, όταν έχουμε rapid test θετικό, δεν χρειάζεται να πάμε στο νοσοκομείο για PCR. Μπορούμε να κάνουμε rapid test σε οποιαδήποτε δομή και να μην πιέσουμε τα νοσοκομεία παραπάνω για πράγματα που δεν χρειάζονται».
Νέα μέτρα
Τα νέα μέτρα στα οποία προσανατολίζεται το κυβερνητικό επιτελείο αφορούν στο θέμα του εμβολιασμού καθώς ήδη ανακοινώθηκε το άνοιγμα 270.000 ραντεβού για πρώτη και τρίτη δόση ενώ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση να κατέβει στους πολίτες των 50 ετών ενώ υπάρχουν φωνές που μιλούν για υποχρεωτικό εμβολιασμό από τους 40 ετών και άνω.
Παράλληλα έχει «κλειδώσει» η απόφαση για να ακυρώνεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλους όσοι είναι άνω των 18 ετών και δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση του εμβολιασμού τους επτά μήνες μετά την δεύτερη δόση και ως εκ τούτου δεν θα έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.
Εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα και για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας τους τελευταίους μήνες και στους οποίους έχει δοθεί ένα περιθώριο μέχρι τις 31 Μαρτίου με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να έχει διαμηνύσει ότι δεν αποκλείεται να βρεθούν οριστικά εκτός ΕΣΥ μετά την ημερομηνία αυτή αν δεν προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους.
Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα που ήδη ισχύουν θα τεθούν σε επαναξιολόγηση την Τρίτη 11/1 οπότε και θα οριστικοποιηθεί το εάν θα αποφασισθεί παράταση, ανάλογα και με την εικόνα διασποράς του ιού στην χώρα με τον κ. Πλεύρη, πάντως, να αφήνει ένα «παράθυρο» ακόμα και για χαλάρωσή τους σε ορισμένους τομείς όπως τα κέντρα διασκέδασης ή τα γήπεδα.

Πηγή

ΔΕΙΤΕ:  «Travel and Leisure»: Ναύπλιο και Επίδαυρος στα 15 πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ:  Ερμιόνη: Το στεργιανό «νησί» της Αργολίδας που κλέβει τις εντυπώσεις

ΔΕΙΤΕ:  Ξέρετε γιατί το κάστρο του Άργους ονομάζεται Λάρισα;

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!