ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Έτσι θα καθαρίσετε τα πλαστικά τάπερ εύκολα και γρήγορα!

Πρόκειται για το πιο βολικό σκεύος της κουζίνας και το πιο δύσκολο στο καθάρισμα. Σας έχουμε, λοιπόν, την πιο απλή λύση για να καθαρίσετε τα τάπερ σας μέσα σε 2 λεπτά.

Τα πλαστικά τάπερ είναι από τα πιο χρήσιμα κουζινικά είδη καθώς εκεί αποθηκεύουμε τροφές ή το περισσευούμενο φαγητό – και είναι και πολύ φτηνά. Το δύσκολο, όμως, με αυτά είναι το καθάρισμά τους.

Φτιάξτε το σωστό καθαριστικό Αναμείξτε 4 κ.σ. μαγειρική σόδα με 1/4 φλ. χλιαρό νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίξτε το καθαριστικό σας μέσα στο τάπερ και αφήστε το για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε και θα δείτε πως όλα τα υπολείμματα θα έχουν απομακρυνθεί.

ΔΕΙΤΕ:  Τı θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε κάθε μέρα βρώμη

Πώς να διώξετε τη μυρωδιά Αν εφαρμόσετε την παραπάνω διαδικασία καθαρισμού και παρατηρήσετε πως το τάπερ σας συνεχίζει να μυρίζει, τότε ακολουθήστε το εξής τρικ. Βάλτε τσαλακωμένη εφημερίδα μέσα στο τάπερ σας και κλείστε το με το καπάκι του. Αφήστε την εκεί για μια ή δύο μέρες έτσι ώστε να απορροφήσει τις δυσάρεστες οσμές. Πλύντε το τάπερ με ζεστό νερό και σαπούνι πριν το ξαναχρησιμοποιήσετε.

ΔΕΙΤΕ:  Έχεις αυτό στο αυτοκίνητο; Τεράστιο πρόστιμο αν σε πιάσουν

Εναλλακτικά βάλτε μέσα στο τάπερ λίγο ξίδι και αφήστε το να δράσει για 3-5 λεπτά. Στη συνέχεια πλύντε κανονικά με υγρό πιάτων και νερό.

Προσέξτε να χρησιμοποιείτε γυάλινα τάπερ που είναι ανθεκτικά και πλένονται εύκολα. Το μειονέκτημά τους είναι ότι είναι βαριά για να τα παίρνετε στη δουλειά. Όσο για τα πλαστικά προσέξτε όταν τα βάζετε μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων γιατί μπορούν να δημιουργηθούν πιο εύκολα λεκέδες που είτε θα θέλουν λίγο περισσότερο κόπο στο να απομακρυνθούν ή δεν θα φεύγουν καθόλου.

ΔΕΙΤΕ:  Εάν θέλετε να σας σέβονται στην δουλειά πείτε «αντίο» σε αυτές τις 15 συμπεριφορές

Τip Καλό είναι να πλένετε το τάπερ σας αμέσως μετά τη χρήση, αλλά αν είστε στη δουλειά και κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο τότε υπάρχει πιθανότητα οι βαριές μυρωδιές να διεισδύσουν στο πλαστικό και να φεύγουν πιο δύσκολα. Μόλις πάτε σπίτι, πλύντε το τάπερ σας και αφού αυτό στεγνώσει, ρίξτε μέσα ένα κουταλάκι αλατιού. Αποθηκεύστε το στο ντουλάπι σας και μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσετε όλες οι βαριές μυρωδιές θα έχουν εξαφανιστεί.

Πηγή

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!