ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Έφυγε τόσο νέος… Συγκλονίζει ο θάνατος του Χρήστου Τσακαλιάρη – Πολιτικός κόσμος & συνάδελφοι τον αποχαιρετούν!

Συγκλονισμένος ολόκληρος ο νομός και ο πολιτικός κόσμος από την είδηση του θανάτου του Χρήστου Τσακαλιάρη.

Ο τ. Δήμαρχος Ασκληπιείου έφυγε από τη ζωή στα 55 του χρόνια, σκορπώντας τη θλίψη σε συγγενείς, φίλους, συναδέλφους εκπαιδευτικούς και πολιτικούς συνοδοιπόρους.

Την απώλεια έκανε γνωστή ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, ο οποίος με ένα συγκινητικό κείμενο τον αποχαιρέτησε δημόσια, αναφέροντας τα εξής:

“Δυστυχώς μια μέρα που φάνταζε σε όλους μας τόσο μακρινή, ήρθε αυτή την περίεργη χρονιά να μας αποτελειώσει.
Ήρθε πολύ γρήγορα αρχηγέ!
Ήρθε πολύ απότομα αρχηγέ!
Ήρθε και μας πόνεσε αρχηγέ!
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες για τις δικές μας στιγμές. Για τα σχέδια μας, τις σκέψεις μας, την πορεία μας αλλά κυρίως για τη φιλία μας!
Άλλωστε οι πολιτικοι αντίπαλοί μας έλεγαν πάντα περιπαιχτικά ότι ήμουν το πολιτικό σου παιδί. Ποτέ δεν το διέψευσα, γιατί πολύ απλά αυτό είναι ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ!!!
Είσαι αυτός που στη θητεία σου, στη δύσκολη αυτή θητεία, άφησες το στίγμα σου!
Που ονειρεύτηκες έναν ενιαίο Δήμο Επιδαύρου και το κατάφερες! Όλοι γνωρίζουμε πως και πόσο πάλεψες για αυτό.
Δυστυχώς δεν κατάφερες να υπηρετήσεις το Δήμο Επιδαύρου όπως θα ήθελες, αλλά αυτό δεν σε πτόησε!
Ασχολήθηκες ενεργά και μάλιστα έκανες το πρωτόγνωρο για Δήμαρχο, κατέβηκες υποψήφιος με το ‘’μικρό’’ όπως έλεγαν!
Αλλά αυτός είσαι! Υπολογίζεις στη δύναμη της ομάδας και για το καλό της βάζεις πίσω την προσωπική σου επιθυμία!
Βαθιά δημοκράτης και οραματιστής!
Δίνεσαι με πάθος σε ότι καταπιάνεσαι. Από τη δουλειά σου, με τον απίστευτο και καθηλωτικό λόγο σου, έως τα χόμπι σου και τους φίλους σου που τους στηρίζεις μέχρι τέλους!
Ανεξίτηλη η παρουσία σου ως δήμαρχος στον πρώην Δήμο Ασκληπιείου με εμβληματικά έργα, όπως η γέφυρα στον Άγιο Δημήτριο, το γήπεδο του Λυγουριού, τα 5χ5 και οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, η ανακύκλωση, οι μελέτες ανάπλασης στο Λυγουριό και σε άλλα χωριά και πολλά ακόμα σημαντικά
Αρχηγέ σου είχα πει ότι έφυγες νωρίς από την πολιτική. Σε χρειαζόταν ο τόπος!
Δυστυχώς έφυγες νωρίς και από την Γεωργία και τη Μαριάννα σου, από το Βαγγέλη και το Νικόλα! Και αυτοί σε χρειάζονταν πολύ πολύ περισσότερο!
Δεν έφυγες όμως έτσι! Το πάλεψες σκληρά! Στην πιο δύσκολή μάχη!
Αλλά ο αντίπαλος αυτή τη φορά ήταν ανίκητος! Δεν έπαιρνε χαμπάρι από θέληση, όραμα και ανάγκες!
Σε σκεφτόμαστε ΑΡΧΗΓΕ!
Σε αγαπάμε Χρήστο Τσακαλιάρη!
Η οικογένειά σου πλέον είναι οικογένειά μας!
Καλό ταξίδι ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
Οι συζητήσεις μας είναι ανεξίτηλες στο μυαλό μου και στο μυαλό όλων μας!”

Ψήφισμα του Δήμου Επιδαύρου για το θάνατό του

“Ο Χρήστος Τσακαλιάρης γεννήθηκε το 1965 στα Γιαννουλέϊκα και τελείωσε το Λύκειο του Λυγουριού. Το 1983 εισήχθη στη Θεολογική Σχολή Αθηνών όπου και φοίτησε για ένα χρόνο και την επόμενη χρονιά συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1988. Έμενε μόνιμα στο Λυγουριό με τη σύζυγό του Γεωργία Τουρλούκη και τα τρία του παιδιά.

Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε το ενδιαφέρον του για τα κοινά και συμμετείχε σε πολλούς συλλόγους, φορείς και παρατάξεις

Από το 1992 μέχρι τον Απρίλιο του 2006 ήταν Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιαννουλέïκων – Κοκκινάδας «Άγιος Γεώργιος» με αρκετά μεγάλη δραστηριότητα, ενώ με την πολύτιμη στήριξη των συμπατριωτών και συνεργατών του στο Σύλλογο οραματίστηκαν και υλοποίησαν την κατασκευή της πλατείας των Γιαννουλέϊκων με πόρους που προήλθαν από τις εκδηλώσεις και τη βοήθεια των κατοίκων του χωριού.

Το 1994 συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές με το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Σαρρή για τον Δήμο Ασκληπιείου και είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς.

Τη διετία 1995-1996 ήταν μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ασκληπιείου.

Από το 2000 μέχρι το 2002 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού του Δήμου Ασκληπιείου.

Από το 2000 μέχρι το 2006 ήταν μέλος του Δ.Σ. της Ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ο. Αρκάδιος.

Το 2002 συμμετείχε στις Νομαρχιακές Εκλογές Αργολίδας με το ψηφοδέλτιο του Τάσου Σαλεσιώτη και κατέκτησε την 7η θέση με 1650 ψήφους.

Από το 2005 μέχρι το 2006 ήταν μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ασκληπιείου.

Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006 εξελέγη Δήμαρχος Ασκληπιείου, μέχρι το 2010.

Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αργολίδας και Προεδρεύων για ένα μεγάλο διάστημα.

Μετά τη συνένωση των Δήμων Ασκληπιείου και Επιδαύρου, έθεσε υποψηφιότητα στον ενιαίο Δήμο Επιδαύρου το 2010, όπου και αναδείχθηκε δημοτικός σύμβουλος – επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Το 2014 έθεσε υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ‘’Ενεργοί Δημότες Επιδαύρου’’ και επικεφαλής τον Τάσο Χρόνη, όπου και εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού, θέση στην οποία έμεινε έως το 2019.

Από το 2011 έως το 2014 ήταν μέλος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Επιδαύρου και της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Από το 2014 έως σήμερα ήταν μέλος της επιτροπής παιδείας του Δήμου Επιδαύρου.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Λυγουριού

Ξεκίνησε την εκπαιδευτική του δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα από το 1990 μέχρι το 1996. Διορίστηκε στη δημόσια εκπαίδευση το 1997 και δίδασκε για τρία χρόνια στο Ενιαίο Λύκειο και στο Τ.Ε.Ε. Γαλατά Τροιζηνίας. Από το 2000 μέχρι και σήμερα δίδασκε στο Ενιαίο Λύκειο Ασκληπιείου.

Άνθρωπος οξυδερκής, διορατικός και βαθιά δημοκράτης.

Με αγάπη για την τοπική αυτοδιοίκηση και τον Δήμο του, πάλεψε σκληρά και κατάφερε να συσταθεί ο Καλλικρατικός Δήμος Επιδαύρου τον οποίο και υπηρέτησε από διάφορες θέσεις ευθύνης.

Το μεγάλο κενό που αφήνει στην τοπική αυτοδιοίκηση, την εκπαίδευση αλλά κυρίως στους φίλους και συγγενείς του ας γίνει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για όλους όσοι τον γνώρισαν.

Θερμά συλληπτήρια στη σύζυγο του και Αντιδήμαρχο Δήμου Επιδαύρου Γεωργία Τουρλούκη, στα παιδιά του Νίκο, Βαγγέλη και Μαριάννα, στη μητέρα του Γεωργία Τσακαλιάρη και σε όλους τους συγγενείς και φίλους του.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Επιδαύρου παρουσία του Δημάρχου κ. Αναστασίου Χρόνη, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 19.00΄, ύστερα από την αγγελία θανάτου του Χρήστου Τσακαλιάρη, ο οποίος υπηρέτησε ως Δήμαρχος επί τετραετία τον Καποδιστριακό Δήμο Ασκληπιείου και δημοτικός σύμβουλος Επιδαύρου επί 8ετία, εκτιμώντας την προσφορά του στον τόπο και ως ελάχιστο δείγμα τιμής και σεβασμού, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:

Εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου Τσακαλιάρη, ιδιαίτερα δε, στην σύζυγο και στα παιδιά του

-Η σημαία θα κυματίζει μεσίστια σε όλα τα Δημοτικά Καταστήματα στις 28/12/2020 σε ένδειξη πένθους για το θάνατό του

-Τα Δημοτικά Καταστήματα θα κλείσουν την 28/12/2020 κατά την ώρα της εξοδίου ακολουθίας

-Να κατατεθεί στεφάνι στην μνήμη του εκλιπόντα

-Να εκφωνηθεί επικήδειος από τον Δήμαρχο Επιδαύρου κ. Αναστάσιο Χρόνη

-Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου, στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού

-Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια και να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Επιδαύρου και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.”

Τον αποχαιρέτησαν συνάδελφοι και μαθητές του ΓΕΛ Λυγουριού

“Ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του ΓΕΛ ΛΥΓΟΥΡΙΟΥ αποχαιρετούν με ανείπωτη θλίψη τον πρώην υποδιευθυντή και εκλεκτό συνάδελφο, βαθιά δημοκράτη,αξιαγάπητο φίλο και ακούραστο δάσκαλο, Χρήστο Τσακαλιάρη

Εκτιμώντας το ήθος, την ευγένεια ψυχής και την προσφορά του στην εκπαίδευση ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει

· να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του συναδέλφου

· να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του

· να κατατεθεί χρηματικό ποσό για την ενίσχυση του Συλλόγου¨Μάνα¨

· να δημοσιευτεί το παρόν στον τοπικό τύπο

Καλό ταξίδι!”

Το τελευταίο αντίο από το ΚΙΝΑΛ Αργολίδας

“Με ιδιαίτερη συγκίνηση & σεβασμό αποχαιρετούμε τον αγαπητό οικογενειάρχη, επιστήμονα & συνοδοιπόρο Χρήστο ΤΣΑΚΑΛΙΑΡΗ, πρώην Δήμαρχο ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ (2007-’10) & Φιλόλογο, που μ’ εντιμότητα & αξιοπρέπεια άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του!

Το ήθος, η ακεραιότητα & η εργατικότητα, καθιστούν ακόμα πιο οδυνηρή την απώλειά του.

Χρήστο φεύγεις όπως ήρθες, με το μέτωπο ψηλά και τα χέρια καθαρά ως το τέλος.

Αναπαύσου εν ειρήνη, άφησες ανεξίτηλο το κοινωνικό σου αποτύπωμα της άδολης ιδεολογικής προσφοράς.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του!”

Συλλυπητήριο ψήφισμα από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας

“Ο Παράδεισος έχει ανοίξει τις πύλες του και υποδέχεται τον εκλεκτό συνάδελφο Φιλόλογο και αγαπημένο φίλο Χρήστο Τσακαλιάρη.

Σε τέτοιες στιγμές ο κόσμος σταματά, παίρνει μια βαθιά ανάσα και αποτίνει τον δέοντα φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο άνθρωπο.

Ο Χρήστος Τσακαλιάρης δεν δημιούργησε απλώς, αλλά μεγαλούργησε στο πάντοτε σύντομο πέρασμα που μας επιφυλάσσεται στη ζωή ετούτη.

Μας αφήνει ως τεράστια παρακαταθήκη τη φλόγα του Δασκάλου, του πολιτικού όντος που δεν περιόρισε τη δράση του εντός της αιθούσης, αλλά αφιέρωσε όλο το πυρ που είχε μέσα του για τον τόπο του, για όλον τον κόσμο, γιατί το μεγαλείο του δεν χωρούσε παρά μονάχα σε όλη την πλάση.

Όλοι μας οφείλουμε να αισθανόμαστε τυχεροί που γνωρίσαμε από κοντά αυτόν τον μέγα άνθρωπο!! Η σκέψη μας είναι στην οικογένειά του!

Αναμφίβολα, από σήμερα είμαστε φτωχότεροι.

Καλό Παράδεισο, Χρήστο!! Η μνήμη σου έστω αιωνία!!”

Διαβάστε ακόμα στο Argolida Planet:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;