ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Έχετε αργό ίντερνετ; Έτσι θα καταλάβετε αν σας κλέβουν το WiFi

Οι χρήστες του διαδικτύου είναι συχνά αρκετά αμελείς σχετικά με την ασφάλεια του οικιακού δρομολογητή τους Wi-Fi και δεν τον θωρακίζουν με σύνθετους κωδικούς πρόσβασης.

Όπως δήλωσε ο Ντανιίλ Τσερνόφ, διευθυντής κέντρου λύσεων ασφάλειας λογισμικού της εταιρείας «Rostelecom-Solar», υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μάθουμε εάν κάποιος χρησιμοποιεί το Wi-Fi μας.
Σύμφωνα με το ίδιο, οι χάκερ μπορούν να εισβάλλουν στο δίκτυό μας με δύο τρόπους.
Ο πρώτος περιλαμβάνει τη μέθοδο εικασίας κωδικού πρόσβασης. Εάν ο χρήστης αφήσει τον κωδικό πρόσβασης του κατασκευαστή, ο δρομολογητής του είναι πολύ εύκολο να «χακαριστεί».
Επίσης, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε δημοφιλείς συνδυασμούς όπως το 12345, password, qwerty, admin και άλλα. Ένας σύνθετος κωδικός πρέπει να είναι μεγάλος και να περιέχει αριθμούς, σύμβολα και συνδυασμό κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να επαναλαμβάνει κανέναν από τους κωδικούς πρόσβασης άλλων λογαριασμών, διότι γνωρίζοντας τον κωδικό πρόσβασης από έναν λογαριασμό του χρήστη, ένας «εισβολέας» μπορεί να προσπαθήσει να τον χρησιμοποιήσει για να συνδεθεί σε άλλους λογαριασμούς και συστήματα.
Ο δεύτερος τρόπος για να αποκτήσουν οι χάκερ πρόσβαση στο δίκτυό μας σχετίζεται με τρωτά σημεία στο λογισμικό του δρομολογητή. Για αυτό τον λόγο πρέπει τακτικά να «ενημερώνουμε» το σύστημα του δρομολογητή, καθώς οι νέες εκδόσεις περιέχουν ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας που εξαλείφουν τα όποια θέματα στο λογισμικό.
Σύμφωνα με τον ειδικό, το κύριο σημάδι ότι ένας ξένος είναι συνδεδεμένος στο δικό μας δίκτυο Wi-Fi είναι η πτώση της ταχύτητας του Ίντερνετ.
Ο πίνακας διαχείρισης θα μας βοηθήσει, επίσης, να εντοπίσουμε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Για πρόσβαση στον πίνακα διαχείρισης πρέπει να ανοίξουμε ένα πρόγραμμα περιήγησης και να εισάγουμε τη διεύθυνση IP στη γραμμή διευθύνσεων. Οι περισσότεροι δρομολογητές χρησιμοποιούν μία από τις δύο επιλογές: 192.168.1.1 ή 192.168.0.1.
Στη συνέχεια, πρέπει να εισάγουμε τα στοιχεία σύνδεσης, κατά κανόνα αυτά είναι admin και admin από προεπιλογή, εάν ο χρήστης δεν τα άλλαξε κατά την εγκατάσταση του δρομολογητή, και να ελέγξουμε εάν καθεμία από τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στον δρομολογητή μας ανήκει σε εμάς.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;