ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Έως και 100 ευρώ λιγότερα στις συντάξεις Φεβρουαρίου -Ποιους αφορά και γιατί

Αναστάτωση για χιλιάδες συνταξιούχους

Λάθος του ΕΦΚΑ οδηγεί σε μειωμένες συντάξεις τον Φεβρουάριο 2024
Χιλιάδες συνταξιούχοι στην Ελλάδα βρίσκονται αντιμέτωποι με μειωμένες συντάξεις τον Φεβρουάριο 2024, λόγω ενός λάθους που έγινε από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Αυτή η αναπάντεχη μείωση στις συντάξεις θα προκαλέσει σημαντικό οικονομικό σοκ για πολλούς, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις το ποσό της μείωσης μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 100 ευρώ.
Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, η μείωση δεν αποτελεί παρακράτηση των συντάξεων, αλλά μια διαδικασία «επαναφοράς» χρημάτων που δόθηκαν επιπλέον τον περασμένο Μάρτιο. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι συνταξιούχοι θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά που είχαν λάβει παραπάνω σε προηγούμενες συντάξεις τους.

Η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου εξήγησε την κατάσταση και διευκρινίζοντας ποιους ακριβώς αφορά η απόφαση που προκαλεί αναστάτωση στους εμπλεκόμενους συνταξιούχους.
Η δήλωση της κας Μιχαηλίδου:
«Τον Μάρτιο του 2023 η ανάδοχος εταιρεία που έβγαλε τις αυξήσεις έδωσε σε 576.000 συνταξιούχους διπλή αύξηση. Συνολικά τα χρήματα είναι 15,5 εκατ. – κατά μέσο όρο είναι στα 26 ευρώ. Έτσι θα κρατηθούν από 10 μέχρι 100 ευρώ. Στις συντάξεις του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου. Η εταιρεία έχει μηνυθεί από τον ΕΦΚΑ».
Νέα από την Ελλάδα:
ΔΕΙΤΕ:  Ανοίγει το Τριώδιο στο Ναύπλιο: Με μασκαράδες, ποδήλατα, πατίνια και χορό!

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!