Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Έως πότε θα τρώνε ξύλο οι γιατροί στην Αργολίδα;

Στα ψιλά πέρασαν οι πρόσφατες επιθέσεις σε Ερμιονίδα και Ναύπλιο.

Γράφει ο Ιάσονας Μουσταΐρας
Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα, γιατροί και νοσηλευτές έπεσαν θύματα επιθέσεων σε διαφορετικά σημεία του νομού. Οι επίσημες αντιδράσεις, με εξαίρεση τον Δήμαρχο στην Ερμιονίδα, όπου ανέδειξε το θέμα στο Πόρτο Χέλι, ήταν σχεδόν ανύπαρκτες.
Την Πέμπτη 14/5 μεγάλες ομάδες προσφύγων στη δομή φιλοξενίας, στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας” στο Πόρτο Χέλι, απείλησαν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και έφτασαν μέχρι τη σκηνή του ιατρείου τους.
Η μικρή αστυνομική δύναμη δεν ανησύχησε τους πρόσφυγες, οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτα, όπως επίσης δεν κατάφερε να δώσει κανένα αίσθημα ασφάλειας στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, οι οποίοι, έντρομοι, έβλεπαν τους πρόσφυγες να έρχονται κατά πάνω τους.
Έξι μέρες αργότερα, την Τετάρτη 20/5, μπήκαν στο στόχαστρο εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, αυτή τη φορά οι δράστες ήταν Ρομά.
Εκεί, θύματα της επίθεσης και των απειλών ήταν μια γιατρός και μια νοσηλεύτρια, οι οποίες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Φυσικά, ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο.
Δεν αρκεί δηλαδή που οι σύγχρονοι ήρωές μας βρίσκονται στην πηγή του κινδύνου και πασχίζουν με αγώνα, με πενιχρούς μισθούς και ελλειπή μέσα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους; Πρέπει να φοβούνται και για τη σωματική τους ακεραιότητα;
Ασφάλεια και σεβασμό έχουν επανειλημμένως ζητήσει, όχι επικοινωνιακά κόλπα και χειροκροτήματα στα μπαλκόνια…

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!