ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ήρθαν οι πρώτοι Ουκρανοί πρόσφυγες στην Αργολίδα


Οι πρώτοι Ουκρανοί πρόσφυγες 45 περίπου τον αριθμό βρίσκονται ήδη στην Αργολίδα και συγκεκριμένα έχουν εγκατασταθεί και σε περιοχές του Δήμου Ναυπλιέων με την βοήθεια συμπατριωτών τους και εθελοντών που προσφέρθηκαν να τους βοηθήσουν συγκεντρώνοντας μάλιστα και τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης.
Να τονίσουμε πως 7 παιδάκια προσφύγων από την Ουκρανία έχουν εγγραφεί και φοιτούν ήδη σε 4 σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων με την μέριμνα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας που ρύθμισε άμεσα σε συνεργασία με τους Διευθυντές και τους δάσκαλους των σχολείων όλα τα διαδικαστικά ζητήματα.
Την επόμενη βδομάδα μάλιστα αναμένεται να διανεμηθεί και ειδικό λεξικό από τα Ελληνικά στα Ουκρανικά στους μαθητές για να διευκολυνθεί η φοίτηση τους, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των παιδιάτρων του νομού για τις απαραίτητες εξετάσεις και την συμπλήρωση των απαραίτητων ιατρικών εγγράφων που χρειάζονται για την εγγραφή των παιδιών στα σχολεία.
Επίσης με μέριμνα της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Κατερίνας Δουράνου θα ξεκινήσει άμεσα πρωτοβουλία για την Ιατρική υποστήριξη των γυναικών και μητέρων που βρίσκονται ανάμεσα στους πρόσφυγες.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!