Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Αργολίδας: Περιμένουμε άμεσα τα διορθωμένα πορίσματα


Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στα γραφεία της “ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ” ΑΕΣ, στην Πυργέλα Αργους, συγκεντρώθηκαν πάλι οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Αργολίδας, με αφορμή τα μεθοδευμένα πορίσματα του ΕΛΓΑ που αφορούν τον παγετό του Ιανουαρίου 2022.
Στις 14.10.22 o διοικητής του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι στις 20.11.22 θα έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΛΓΑ τα διορθωμένα πορίσματα για τον παγετό του Ιανουαρίου ’22.
Παρότι είμαστε πλέον στα μέσα Δεκεμβρίου, πορίσματα δεν έχουν εμφανιστεί , ούτε και καμία σχετική ενημέρωση.
Τελικά τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η παραπάνω δήλωση του κ. Λυκουρέντζου είχε σαν μοναδικό σκοπό να αναστείλει τις αγροτικές κινητοποιήσεις που ήταν σε εξέλιξη εκείνες τις μέρες και όχι να διορθωθεί η εξόφθαλμη ασυνέπεια αλλά και εκτιμητική ανεπάρκεια του ΕΛΓΑ.
Να τονίσουμε ότι το χρονικό για το επίμαχο θέμα έχει ως εξής:
· Ιανουάριο ‘22: Παγετός πλήττει τα εσπεριδοειδή της Αργολίδας.
· Φεβρουάριος ’22: Αυτοψία των καταστροφών από Υπουργό Α.Α.&Τ., διοικητή & στελεχών ΕΛΓΑ και ανακοίνωση προκαταβολής 300 €/στρ.
· Ιούνιος ’22: Χορήγηση «προκαταβολών» με καθυστέρηση 6 μηνών ώστε να υπάρξουν «προχωρημένες εκτιμήσεις» (sic) από τον ΕΛΓΑ.
· Οκτώβριος ’22: Έκδοση πορισμάτων με εκτιμήσεις ζημίων μικρότερες των «προκαταβολών».
· Οκτώβριος ’22: Κινητοποιήσεις αγροτών.
· Οκτώβριος ’22: Συνέντευξη τύπου κ. Λυκουρέντζου (13.10.22), ανακοίνωση έκδοσης διορθωμένων πορισμάτων έως 20.11.22.
· Σήμερα: Καμία κίνηση εκ μέρους ΕΛΓΑ.
Υπενθυμίζουμε λοιπόν σήμερα στον διοικητή του ΕΛΓΑ και στην πολιτική ηγεσία ότι η ασυνέπεια πλήττει την αξιοπιστία του κράτους και την εμπιστοσύνη στις σχέσεις κράτους-πολίτη.
Περιμένουμε λοιπόν άμεσα τα διορθωμένα πορίσματα.

 

ΔΕΙΤΕ:  Καταγγελία στο AP: «Οι Κιώτες βγάλαμε νέο Δήμαρχο και μας έπνιξαν τα χορτάρια... Αυτό είναι το "Ευχαριστώ" του;»

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!