ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακαδημαϊκό διήμερο με μεγάλη συμμετοχή στο Ναύπλιο

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο Study Weekend in Animal Ethics & Law που έγινε στο Ναύπλιο και συνδιοργανώθηκε από το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος (ΚΕΣ) του Πανεπιστημίου Harvard.
Το Study Weekend διοργανώθηκε στο πλαίσιο δράσεων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης των φοιτητών/τριών, αποφοίτων, διδακτικού προσωπικού και υποψήφιων σπουδαστών του ΔΠΜΣ «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία» σε καίρια ζητήματα και θέματα συναφή με τη θεματολογία του μεταπτυχιακού.

Το ακαδημαϊκό διήμερο χαιρέτησε ο Αν. Καθηγητής και Διευθυντής του ανωτέρω ΔΠΜΣ, Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, το οποίο φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΣ στο Ναύπλιο, δημιουργώντας έτσι γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ του ΔΠΜΣ Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία και του Πανεπιστημίου Harvard.
Οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για την ιστορία του ΚΕΣ και τη διεθνή παρουσία του Harvard από τον Εκτελεστικό Δ/ντή του ΚΕΣ, Δρ. Χρήστο Γιαννόπουλο, ο οποίος τους ξενάγησε στο ιστορικό κτίριο Ιατρού και τους παρουσίασε την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του ΚΕΣ, καθώς και στη αξιοποίηση των μοναδικών πηγών της.

Η θεματολογία του ακαδημαϊκού διημέρου κινήθηκε στο πλαίσιο του δικαίου και της ηθικής φιλοσοφίας σε σχέση με τα μη- ανθρώπινα ζώα, με εισηγήσεις από Καθηγητές του Πανεπιστημίου Harvard, από την Kristen A. Stilt (Καθηγήτρια Νομικής Σχολής, Διευθύντρια του Προγράμματος Δικαίου και Πολιτικής για τα Ζώα και Διευθύντρια του Προγράμματος για το Δίκαιο και την Κοινωνία στον Μουσουλμανικό Κόσμο, Πανεπιστήμιο Harvard) – με θέμα: “Rights of Nature, Rights of Animals”b και από τον Νικόλαο Πρεβελάκη (Αναπληρωτή Ανώτερο Λέκτορα του Τμήματος Κοινωνικών Σπουδών και Βοηθό Διευθυντή Ανάπτυξης Αναλυτικών Προγραμμάτων του Center for Hellenic Studies in Washington DC, Πανεπιστήμιο Harvard) με θέμα «Τα όρια του ωφελιμισμού ως πλαίσιο για την “απελευθέρωση των ζώων”».
.
→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!