ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Ακραία πρόκληση Ερντογάν: Ένα βήμα πριν το θερμό επεισόδιο

Η απάντηση της Ελλάδας μέσω του Δένδια.

Την ίδια τακτική που είχε χρησιμοποιήσει και πέρυσι την ίδια περίπου περίοδο ξαναχρησιμοποιεί ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία με νέα παράνομη Navtex δεσμεύει για «επιστημονικές», όπως αναφέρει, έρευνες, μεγάλες εκτάσεις στο κέντρο του Αιγαίου, όπου βρίσκονται 150 ελληνικά νησιά.
Η Άγκυρα έστειλε το υδρογραφικό «Τσεσμέ» στην «καρδιά» του Αιγαίου, έχει προγραμματιστεί να πλεύσει από τις 28 Μαΐου μέχρι και τις 14 Ιουνίου σε διεθνή ύδατα ανάμεσα στον Άγιο Ευστράτιο, τη Λέσβο και τη Σκύρο. Όλες οι τουρκικές κινήσεις παρακολουθούνται στενά από το ναυτικό και το λιμενικό.

Έχι μήνες μετά το πέρας της ναυτικής Οδηγία που εξέδωσε η Τουρκία τον Οκτώβριο του 2021, στο Ορούτς Ρέις, μαζί με τα πλοία που το συνόδευαν, «Αταμάν» και «Τζενγκίζ Χαν», που πραγματοποίησαν σεισμικές έρευνες έως και τις 21 Δεκεμβρίου, η Τουρκία επανέρχεται με νέες προκλητικές κινήσεις αμφισβήτησης της Ελλάδας στο Αιγαίο.

«Eπιλέγουμε εμείς τον τρόπο και τον χρόνο που θα απαντήσουμε. Η Ελλάδα δεν είναι “επιτήδειος ουδέτερος”. Ενστερνίζεται πλήρως τις αξίες των Δημοκρατιών. Δεν ασκεί “εκβιασμούς”. Αναμένει από εταίρους και συμμάχους να μην ενδίδουν και αυτοί με τη σειρά τους σε εκβιασμούς, με όποιον “μανδύα” κι αν αυτοί περιβάλλονται. Στη βάση των αρχών αυτών απαντάμε σε όλες τις ανυπόστατες και αβάσιμες τουρκικές αιτιάσεις. Όπως κάναμε πρόσφατα με την επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;