ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Ακόμα πιο τσουχτεροί οι λογαριασμοί ρεύματος το επόμενο δίμηνο

Δυστυχώς δεν ξεμπλέκουμε εύκολα…

Με αυξημένους λογαριασμούς ρεύματος τον Απρίλιο και τον Μάιο θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι καταναλωτές και επιχειρήσεις, με βάση τα υψηλά επίπεδα στα οποία διαμορφώνονται οι τιμές στη χονδρεμπορική αγορά ενέργειας και θα αποτυπωθούν στα τιμολόγια Απριλίου.
Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου οι τιμές στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας οι τιμές κινούνται από 300-400/Mwh, ενώ για αύριο στην αγορά επόμενης μέρας διαμορφώθηκαν κάτω από τα 300 ευρώ (280), παρουσιάζοντας τάσεις συγκράτησης.
Για τα τιμολόγια Μαΐου ο φόβος αυξήσεων είναι μεγαλύτερος, αφού η τιμή χονδρεμπορικής τον Απρίλιο θα αποτυπώσει την αυξημένη τιμή του φυσικού αερίου το Μάρτιο. Τον Απρίλιο οι παραγωγοί ενέργειας θα έχουν αγοράσει το φυσικό αέριο στα 200 ευρώ τη Mwh που είναι η τιμή του το Μάρτιο.
Η τιμή που προμηθεύονται το Φ.Α. όλοι οι προμηθευτές και οι ηλεκτροπαραγωγοί διαμορφώνεται από τις χρηματιστηριακές τιμές TTF του προηγούμενου μήνα (front month), όπως αυτό καθορίζεται στις σχετικές συμβάσεις τους, καθώς στη χώρα μας δεν υπάρχει spot αγορά (hub), αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;