ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Αλλαγή στον κωδικό 6: Το νέο μέτρο-οδοστρωτήρας αν ανέβουν τα κρούσματα στις γιορτές

Αν συνεχιστεί η διασπορά του ιού θα εξεταστεί.

Λίγο πριν ξεκινήσει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα οι επιστήμονες εξακολουθούν να προειδοποιούν ότι για να στεφθεί με επιτυχία θα πρέπει το ιικό φορτίο στην Ελλάδα να είναι μικρό.

Γι’ αυτό τα μέτρα την Πρωτοχρονιά θα είναι δρακόντεια καθώς περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν. Φυσικά κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι εξετάζουν και το αρνητικό σενάριο. Τι θα συμβεί δηλαδή αν έχουμε έκρηξη κρουσμάτων μετά τις γιορτές που θα οδηγήσει σε ένα τρίο πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας.

Ένα από τα σενάρια που έχει πέσει στο τραπέζι αφορά σε ένα νέο μέτρο που μπορεί να μην έχει εφαρμοστεί ακόμα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ όμως εφαρμόζεται με επιτυχία.

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο θα τελειώσει τις άσκοπες μετακινήσεις, καθώς όσοι χρησιμοποιούν τον κωδικό 6 θα μπορούν να μετακινούνται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το σπίτι τους. Σε περίπτωση που βρεθούν σε μεγαλύτερη απόσταση, τότε το πρόστιμο θα είναι τσουχτερό.

Αν θα δούμε το συγκεκριμένο μέτρο ή κάποια εξίσου σκληρά θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων στις γιορτές. Αν τα κρούσματα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα τότε το άνοιγμα της χώρας θα ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του Γενάρη.

Αν τα κρούσματα ανέβουν τότε τίποτα δεν αποκλείεται. Ακόμα και τα πιο σκληρά μέτρα…

Πηγή

Διαβάστε ακόμα στο Argolida Planet:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;