ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ανακοίνωση για το τραγικό δυστύχημα στην Αργολίδα

Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» η απάντηση είναι οι ζωές μας!

Ανακοίνωση για τον θάνατο του εργάτη στο εργοστάσιο του Χριστοδούλου
Ανακοίνωση για το εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο του Χριστοδούλου εξέδωσε το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας – Κορινθίας.
Να σημειωθεί πως το Συνδικάτο έκανε γνωστή την τραγική είδηση που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία και ζητά να γίνει έρευνα για τις αιτίες του δυστυχήματος και να στηριχθεί με κάθε τρόπο η οικογένεια του νεκρού εργαζομένου.
Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο Argolida Planet, το δυστύχημα συνέβη κατά τη διάρκεια εργασιών σε συνεργείο που εγκαθιστούσε φωτοβολταϊκά στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας χυμών «Χριστοδούλου ΑΕ». Ο εργαζόμενος έχασε τη ζωή του μετά από πτώση από μεγάλο ύψος.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες είχε σημειωθεί κι άλλο εργατικό δυστύχημα στην Αργολίδα, όταν σε περιοχή κοντά στον Άγιο Αδριανό του Ναυπλίου, ένας αλλοδαπός εργάτης ενός εργολαβικού συνεργείου που εργάζεται για τον ΔΕΔΔΗΕ βρήκε τον θάνατο ενώ ξεφόρτωνε κολώνες της ΔΕΗ, όταν μία από αυτές τον καταπλάκωσε.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου αναφέρει τα εξής:
“Μέσα σε μία εβδομάδα ακόμα ένα εργατικό δυστύχημα στην Αργολίδα! Στο βωμό των κερδών των μεγαλεργοδοτών, ένας ακόμη εργαζόμενος σκοτώθηκε ύστερα από πτώση από μεγάλο ύψος κατά τη διάρκεια εργασιών συνεργείου εγκατάστασης φωτοβολταικών στο χώρο της βιομηχανία χυμών «Χριστοδούλου ΑΕ».
Τα συχνά τέτοια «ατυχήματα» δείχνουν ότι δεν πρόκειται ούτε για «συμπτώσεις» ούτε ,για «άτυχη στιγμή» αλλά για την παντελή απουσία ακόμα και των πιο στοιχειωδών μέτρων προστασίας, η παραβίαση κανονισμών πρόληψης.
Για τη διασφάλιση φθηνής εργασίας οι εργοδότες αξιοποιούν το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που θεσπίζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις, επεκτείνοντας τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τα ωράρια – λάστιχο, τις μειώσεις προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας, παράλληλα με την αποψίλωση των ελεγκτικών υπηρεσιών.
Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι να «πληρώνουν» με τη ζωή τους την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των ομίλων, με τραγικό απολογισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία, ένα νεκρό εργαζόμενο κάθε τρεις μέρες!
Το Συνδικάτο μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου και ζητά να γίνει έρευνα για τις αιτίες του δυστυχήματος και να στηριχθεί με κάθε τρόπο η οικογένεια του νεκρού εργαζομένου.
Καλούμεόλους τους συναδέλφους οργανωμένα να δυναμώσουμε την πάλη για μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς για να γυρίζουμε υγιείς και αρτιμελείς στα σπίτια μας!
Στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» η απάντηση είναι ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!”
ΔΕΙΤΕ:  Επιπτώσεις μιας ακατάσχετης ουζοποσίας στο Άργος

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!