ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών: Έως 50% η επιδότηση στο νέο πρόγραμμα που θα τρέξει

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο

Έως και το 50% αναμένεται να ανέλθει η επιδότηση για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των μέτρων του εθνικού σχεδίου για την ηλεκτρική ενέργεια.
Η πλατφόρμα του προγράμματος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, αναμένεται να ανοίξει τον Ιούνιο, και εκτιμάται ότι θα ενταχθούν περί τα 350.000 νοικοκυριά ενώ αν η συμμετοχή αποδειχθεί μεγαλύτερη τότε θα αναζητηθούν επιπλέον πόροι για να μπορέσουν να αλλάξουν όλοι τις συσκευές τους.
Το πρόγραμμα της ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών αφορά αντικατάσταση έως τριών συσκευών που θα πρέπει να λειτουργούν ενώ για την αξιολόγηση των αιτήσεων θα υπάρχουν κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια και προτεραιότητα σε ευάλωτες ομάδες όπως ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνους.
Το πρόγραμμα αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και πιο συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέα με τον κ. Σκρέκα να εξηγεί για την επιδότηση ότι «δεν υπάρχει πλαφόν ή όριο, απλά η επιδότηση έχει να κάνει με το εισόδημα, άρα όσο πιο μεγάλο μειώνεται η επιδότηση και όσο πιο αδύναμος, αυξάνεται η επιδότηση»
Η επιδότηση θα χορηγείται στους ωφελούμενους με εκπτωτικό κουπόνι το οποίο θα αφαιρείται από την τιμή των ηλεκτρικών συσκευών ενώ η παράδοση και τοποθέτηση των νέων συσκευών θα γίνεται παράλληλα με τη συλλογή των παλαιών για ανακύκλωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, τα ποσά των επιδοτήσεων για την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών θα είναι:
  • Air condition: Έως 700 ευρώ.
  • Ψυγείο: Έως 425 ευρώ.
  • Καταψύκτης: Έως 200 ευρώ.
Η μέση εξοικονόμηση ενέργειας που θα έχει το κάθε νοικοκυριό εκτιμάται στις 1.000 KWh τον χρόνο. Αυτό σημαίνει πως ένα νοικοκυριό με μεσαία κατανάλωση, έως και 5.000 KWh τον χρόνο, αναμένεται να πετύχει έως και 25% εξοικονόμηση ενέργειας. Στις περιπτώσεις μεγαλύτερης χρήσης, το ποσοστό μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 40%.
Από την εξοικονόμηση αυτή, εκτιμάται ότι οι πολίτες θα δουν μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος των νοικοκυριών τους από 150 έως 300 ευρώ τον χρόνο.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;