ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αντίστροφη μέτρηση: Η ημερομηνία – σταθμός που τελειώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Μυστήριο παραμένει το πότε θα λήξει ο πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ήδη κηρύξει το «τέλος» του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Κίεβο, που αντιστοιχεί στην ίδια ημερομηνία που η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη έναντι των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Το γενικό επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είπε ότι η ρωσική προπαγάνδα «επιβάλλει την ιδέα ότι ο πόλεμος πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 9 Μαΐου 2022».
Σημειώνεται πως προ ημερών, σε ανάρτησή του στο Facebook, το γενικό επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανέφερε: «Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, μεταξύ του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, διεξάγεται συνεχώς έργο προπαγάνδας, γεγονός που επιβάλλει την ιδέα ότι ο πόλεμος πρέπει να ολοκληρωθεί πριν από τις 9 Μαΐου 2022».
Ισχυρίστηκαν επίσης ότι τα ιατρικά ιδρύματα της Ρωσίας, που έχουν δημιουργηθεί σε εδάφη κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, «καταλαμβάνονται από τραυματίες στρατιώτες της Ρωσίας που συμμετείχαν στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και αντιμετώπισαν μονάδες των αμυντικών δυνάμεων στη μάχη».
Στο ίδιο σενάριο κινήθηκαν και οι προβλέψεις συμβούλου της ουκρανικής κυβέρνησης, ο οποίος δήλωσε ότι αναμένει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα έχει τελειώσει μέχρι τις αρχές Μαΐου το αργότερο, όταν η Ρωσία δεν θα έχει άλλους πόρους για να επιτίθεται στη γειτονική της χώρα.
«Πιστεύω ότι μέχρι τον Μάιο, τις αρχές Μαΐου, θα έχουμε μια ειρηνευτική συμφωνία», είπε ο Ολέξι Αρέστοβιτς επαναφέροντας το σενάριο περί λήξης του πολέμου την 9η Μαΐου.

Πηγή

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!