ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Αν το φτάσουμε, κλείνουμε»: Τι είναι το 5% που οδηγεί άμεσα σε καθολικό Lockdown

Ο εφιάλτης του γενικού lockdown δεν είναι μακριά.

Δύο νέα μέτρα ανακοίνωσε κατά το διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι στις περιοχές που είναι σε αυξημένη επιτήρηση επιβάλλεται η χρήσης μάσκας παντού ενώ απαγορεύεται και η κυκλοφορία από τις 12:30 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί.

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι της λογικής ενός δεύτερου Lockdown, αποκλείοντας προς ώρας αυτό το ενδεχόμενο ωστόσο ουδείς μπορεί να γνωρίζει την εξέλιξη της πορείας του ιού.

ΔΕΙΤΕ:  Ο «προικισμένος» Γιάννης από το Άργος που έφαγε πόρτα στον οίκο ανοχής!

Όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης» αυτό που απομακρύνει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown είναι το ποσοστό των θετικών δειγμάτων επί των τεστ που γίνονται καθημερινά.

Χθες, το ποσοστό αυτό ήταν στο 3,2% και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αν φτάσει στο 5% η χώρα θα οδηγηθεί σε καθολικό lockdown όπως συνέβη την άνοιξη.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη στήλη πάντως η Ελλάδα έχει φτάσει ακόμη και στο 4% των θετικών δειγμάτων επί των τεστ. Αυτό που καθησυχάσει αυτή την ώρα τις υγειονομικές Αρχές, παρά τα διαδοχικά ρεκόρ νέων κρουσμάτων είναι παραμένει σταθερός ο αριθμός των διασωληνωμένων και δεν υπάρχει εκρηκτική αύξηση, αντίστοιχη των κρουσμάτων.

ΔΕΙΤΕ:  Όρια ταχύτητας: Τέλος στα 130 χιλιόμετρα – Πόσο θα είναι τα νέα;

«Εκείνο που έχει σημασία, όπως μου εξήγησαν οι ειδικοί, είναι ότι από τα 24.000 και πλέον τεστ που έγιναν και γίνονται μόνον ένα ποσοστό 3,2% βγήκε θετικό. Ίσως να μην το γνωρίζατε αλλά τόσο οι Λοιμωξιολόγοι όσο και η κυβέρνηση που παίρνει τις αποφάσεις, είχαν βάλει ως όριο όταν άρχισαν τα τεστ να μην ξεπεράσουν τα θετικά δείγματα το 5%.

ΔΕΙΤΕ:  Π. Τατούλης: «Η Χώρα μας θα προχωρήσει μπροστά μόνο όταν σέβεται τους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς»

Τότε, εάν το ξεπερνούσαν, ήταν πολύ πιθανόν να αποφασίζονταν σκληρότερα μέτρα ίσως και καθολικό lockdown. Η αλήθεια είναι ότι πλησιάσαμε το 5% (φθάσαμε στο 4%), αλλά ποτέ έως τώρα δεν το ξεπεράσαμε. Έτσι γλιτώσαμε, έως τώρα το καθολικό lockdown» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!