Καλοκαιρινός καιρός με υψηλές θερμοκρασίες έως και 35°C στην Αργολίδα
Θερμή εβδομάδα με κορύφωση την Τετάρτη
Καλοκαιρινό είναι το σκηνικό του καιρού αυτή την εβδομάδα, με υψηλές θερμοκρασίες που θα κυριαρχήσουν κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να ανεβαίνει σταδιακά, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν ή και να ξεπερνούν τους 35 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.
Έντονη ζέστη από τη Δευτέρα
Η άνοδος της θερμοκρασίας ξεκίνησε από το Σάββατο 3 Μαΐου, όταν ο υδράργυρος άγγιξε τους 28 βαθμούς, ενώ από τη Δευτέρα 5 Μαΐου και έπειτα εισερχόμαστε σε περίοδο έντονης θερμής μεταφοράς, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία.
Κορύφωση των θερμών αερίων μαζών την Τετάρτη
Οι θερμές αέριες μάζες αναμένεται να κορυφωθούν την Τετάρτη 7 Μαΐου, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά τους 33-35 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα στην Αργολίδα, όπου η ζέστη θα είναι έντονη και αισθητή.