Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

Αραχναίο ή Χέλι, ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Αργολίδας!

Είναι ένα απ’ τα πιο γραφικά ορεινά χωριά της Αργολίδας, απέχει μόλις 28 χιλιόμετρα από το Άργος και 31 από το Ναύπλιο.
Είναι κτισμένο σε υψόμετρο περίπου 650 μέτρων, αρμονικά δεμένο με το τοπίο που το περιβάλλει και αποτελεί ξεχωριστό προορισμό γι’ αυτούς που λατρεύουν τους ήρεμους ρυθμούς, την φύση και την παράδοση. Απ’ ότι καταλάβατε δεν είναι άλλο από το χωριό Αραχναίο (Χέλι) της Επαρχίας Ναυπλίου.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Βυζαντινό εκκλησάκι του 14-15ου αιώνα (Παλαιά Μονή Ταλαντίου) που βρίσκεται στην περιοχή και την Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1761) που προσφέρεται για ευλαβικό προσκύνημα. Αξιοσημείωτο επίσης αποτελεί το γεγονός ότι στην Μητρόπολή μας, τον Άγιο Αθανάσιο υπάρχει και η εικόνα της Παναγίας (Κοίμηση) η οποία φημολογείται ότι είναι μία από τις τέσσερις που φιλοτέχνησε ο Απόστολος Λουκάς σε χρωματιστό κερί.
Για τους πιο «τολμηρούς» προτείνεται διάβαση από το στενό φαράγγι του Καραμπαμπά, ενώ γι’ αυτούς που αγαπούν την πεζοπορία και την ορειβασία προτείνεται ανεπιφύλακτα η ανάβαση του όρους Αραχναίου-η θέα από την κορυφή είναι συγκλονιστική!
Στα ταβερνάκια του χωριού μπορείτε να γευθείτε το τοπικό έδεσμα της περιοχής, την γνωστή σε όλους μας «γκιόσα», η οποία είναι προβατίνα ψημένη σε πετρόχτιστο παραδοσιακό φούρνο (μέθοδος που αποτελεί και το μυστικό της συνταγής), ενώ κάτω από καλές συγκυρίες μπορείτε να βρείτε επίσης εξεραιτικής ποιότητας ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά προϊόντα και μέλι.
Το Αραχναίο αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, καθώς η διαφορετικότητα των στοιχείων της κάθε εποχής προσδίδει ξεχωριστή ομορφιά και μαγεία στο περιβάλλον που το «αγκαλιάζει».

Πηγή: arachnaio.blogspot.com

ΔΕΙΤΕ:  Δείτε ένα μαγευτικό παραθαλάσσιο χωριό στην Αργολίδα (Vid)

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!