ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Αργολίδα: Βγήκαν τα… σύκα, μέσα στον χειμώνα! (εικόνες)

Η παρατεταμένη καλοκαιρία στην Αργολίδα και ειδικότερα στην περιοχή του Ναυπλίου, είχε ως συνέπεια να βγουν τα σύκα στην περιοχή της παραλίας Καραθώνας.

Οι φωτογραφίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ είναι τραβηγμένες σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, αλλά «παραπέμπουν» σε καλοκαίρι, καθώς τότε ωριμάζουν τα σύκα.

Οι συκιές δεν έχουν φύλλα, καθώς τα δέντρα είναι φυλλοβόλα και μάλιστα τα εν λόγω δέντρα δεν αντέχουν τις σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα.

Κατά τους χειμερινούς μήνες τα δένδρα μένουν χωρίς φύλλα αλλά οι οφθαλμοί τους έχουν μικρής διάρκειας λήθαργο που αν η θερμοκρασία θα μπορούσε να ήταν συνέχεια κοντά στους 15 βαθμούς Κελσίου θα είχε βλάστηση όλο το χρόνο.

Η θερμοκρασία σύμφωνα με τον αυτόματο μετεωρολογικό του meteoclub.gr στο Ναύπλιο το απόγευμα της Κυριακής άγγιξε τους 23,9, θερμοκρασία που αποτελεί ρεκόρ για την εποχή.

Σύκα - Συκιά

Σύκα - Συκιά

Σύκα - Συκιά

Σύκα - Συκιά

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;