ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Αργολίδα | Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας κ. Σπύρο Αντωνόπουλο με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αργολίδας, παρουσία του Βουλευτή Αργολίδας κ. Ανδρέα Πουλά, του μέλους της Κ.Π.Ε. Παναγιώτη Ψυχογυιού καθώς και της Γραμματέως της Ν.Ε. Αγγελικής Κοντοθανάση.
Συζητήθηκε εκτενώς το μεγάλο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας σήμερα, που αφορά κυρίως στο υπέρογκο κόστος της ενέργειας, στις ανύπαρκτες για τους αγρότες χρηματοδοτικές ροές και στις αποζημείώσεις του ΕΛΓΑ,καθώς και στο τεράστιο πρόβλημα που δημιουργεί η έλλειψη εργατών γης.

Αδιαμφισβήτητα ο πρωτογενής τομέας της χώρας βάλλεται από δυσκολίες, οι οποίες ομολογουμένως απειλούν την επιβίωσή του και απαιτούνται να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών, τα οποία η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να λάβει.
Η θωράκιση του αγροδιατροφικού τομέα απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια αποτελεί προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε ήδη καταθέσει μια δέσμη προτάσεων για την άμβλυνση των προβλημάτων που έχει συσσωρεύσει στον αγροτικό κόσμο το ράλι στις τιμές ενέργειας.
Μεταξύ άλλων, έχει προταθεί η επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, η κάλυψη του κόστους των εφοδίων και ζωοτροφών για το μέρος που οφείλεται στην ακριβή ενέργεια, η επιστροφή του ΕΦΚ των καυσίμων με βάση την κατανάλωση κάθε εκμετάλλευσης. Τέλος, συζητήθηκε το μεγάλο ζήτημα της ενίσχυσης του συνεταιριστικού κινήματος με στόχο την αναγέννηση και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

 
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;