ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αργολίδα: Οι σοβαρές ελλείψεις δημιουργούν πρόβλημα και στο ΕΚΑΒ

Τι αναφέρει ο Βουλευτής Γιώργος Γαβρήλος

Επίσκεψη στο ΕΚΑΒ Αργολίδας πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Γαβρήλος.
Ενημερώθηκε από τους εργαζομένους για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ σε προσωπικό, αφού λήγουν οι συμβάσεις των επικουρικών και επίκεινται συνταξιοδοτήσεις μόνιμου προσωπικού.
Αυτό που επισημάνθηκε είναι η ανάγκη στελέχωσης των Κ.Υ. Λυγουριού και Κρανιδίου με προσωπικό ειδικότητας διασωστών, για να αξιοποιούνται τα οχήματά τους και να καλύπτονται οι ανάγκες των απομακρυσμένων περιοχών.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ είναι οι ελλείψεις ειδικοτήτων των δύο Νοσηλευτικών Μονάδων του νομού (π.χ. παιδιάτρων, ακτινολόγων κτλ.), που υποχρεώνουν τα οχήματα και το προσωπικό του ΕΚΑΒ σε διακομιδές για εξετάσεις σε Κόρινθο, Τρίπολη και Αθήνα και έχουν ως αποτέλεσμα την απουσία τους από έκτακτα περιστατικά άμεσης επέμβασης, που χρήζουν νοσηλείας και όχι οδηγιών (κυρίως παιδιατρικών).

Όπως αναφέρει ο κ. Γαβρήλος, «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποφασίσει τη συρρίκνωση των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας και την είσοδο των ιδιωτών στον χώρο της Υγείας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των δομών Δημόσιας Υγείας, με αύξηση των πόρων και προσλήψεις του αναγκαίου ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό κρίνεται στις εκλογές του Ιουνίου.»
.
→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
ΔΕΙΤΕ:  Ληστεία σε βενζινάδικο στη Νέα Κίο: Ο δράστης φόραγε κουκούλα και κράταγε μαχαίρι

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!