ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αργολίδα: 1 στους 5 κατοίκους ασχολούνται με τη γεωργία και την αλιεία

Τι δείχνει η έρευνα της Eurostat

Στην Αργολίδα και την Αρκαδία οι κάτοικοι που ασχολούνται με τη γεωργία και την αλιεία είναι 1 στους 5 σύμφωνα με την Eurostat .
Στους κλάδους αυτούς απασχολείται το 21,6% των Αρκάδων και των Αργολιδέων ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη είναι περίπου 4,5%.
Εννοείται ότι τα υψηλά ποσοστά απασχόλησης στη γεωργία, στη δασοκομία και στην αλιεία δεν συνδέονται με ανάλογους υψηλούς δείκτες παραγωγικότητας αφού ο μικρός κλήρος και οι αναχρονιστικές μέθοδοι παραγωγής κρατούν σταθερή την παραγωγή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Eurostat που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη «Το 2020 το 4,5% της συνολικής απασχόλησης της ΕΕ , περίπου 9,4 εκατομμύρια άνθρωποι, εργάζονταν στον τομέα της γεωργίας, της δασοκομίας και της αλιείας. Η συντριπτική πλειοψηφία, ή το 4,2% της συνολικής απασχόλησης, εργαζόταν στη γεωργία.
Ο τομέας της γεωργίας, της δασοκομίας και της αλιείας εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική πηγή απασχόλησης, ιδιαίτερα στις ανατολικές και νότιες χώρες της ΕΕ. Εξετάζοντας τα περιφερειακά στοιχεία NUTS 3, οι περιφέρειες Vaslui (61,7%) και Neamţ της Ρουμανίας (51,4%) ανέφεραν τα υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης σε αυτόν τον τομέα. Επιπλέον, 114 περιφέρειες είχαν πάνω από το 16,5% του εργατικού δυναμικού τους απασχολούμενο στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία, με συγκεντρώσεις στη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Πολωνία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία.

Στο χαμηλότερο άκρο του εύρους, 137 περιφέρειες το 2020 απασχολούσαν λιγότερο από το 0,5% του εργατικού δυναμικού τους στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία.
Σε απόλυτους αριθμούς, οι περιφέρειες με την υψηλότερη απασχόληση στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία βρίσκονταν κυρίως στη Ρουμανία, με 8 από τις 10 κορυφαίες περιφέρειες. Η περιφέρεια Iaşi στη Ρουμανία είχε τον υψηλότερο αριθμό με 146.200 απασχολούμενους, ακολουθούμενη από άλλες τέσσερις περιφέρειες της Ρουμανίας με περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους η καθεμία. Εκτός από τις περιφέρειες της Ρουμανίας, μόνο δύο άλλες περιφέρειες μπήκαν στις 10 κορυφαίες περιφέρειες NUTS 3 με τα υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης στη γεωργία, τη δασοκομία και την αλιεία: Sandomiersko jędrzejowski στη νοτιοανατολική Πολωνία και Almería στη νότια Ισπανία.»
ΔΕΙΤΕ:  Πλησιάζει την κορυφή ο Παναργειακός: Κέρδισε τον Παναιγιάλειο και τις εντυπώσεις! (Vid)

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!