Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FB!

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Έρχεται ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Ενημέρωση από τον Γιάννη Μαλτέζο

Άμεση η κινητοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο αίτημα των παραγωγών εσπεριδοειδών και όχι μόνο λόγω των εκτεταμένων ζημιών από τις έντονες χιονοπτώσεις και τις συνακόλουθες πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετούς.
Ειδικότερα υπέστησαν ζημίες τα εσπεριδοειδή σε Αργολίδα και Λακωνία, με μεγάλες ποσότητες επάνω στα δέντρα αλλά και στην Κορίνθια (λεμόνια).
Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε χθες (σ.σ. προχθες) την Αργολίδα όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση αλλά και σήμερα τη Λακωνία. Η ανησυχία όλου του αγροτικού κόσμου είναι έντονη και δικαιολογημένη αφού κινδυνεύει όχι μόνο το εισόδημα του αλλά ακόμα και το φυτικό κεφάλαιο.
Αναλάβαμε λοιπόν την πρωτοβουλία να καλέσουμε επισήμως τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Αντρέα Λυκουρέντζο, τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου στις 16:00 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, ώστε να ενημερωθούμε από τα πλέον αρμόδια χείλη τι ενέργειες προτίθεται να λάβει ο ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης αυτής καταστροφής στον πρωτογενή τομέα.
Την επομένη, 1η Φεβρουαρίου και ώρα 9:30 ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα συναντηθεί στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας στη Σπάρτη, όπου θα έχει συνάντηση με τον χωρικό και τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, τους Βουλευτές του Νομού Λακωνίας, τους Δημάρχους και εκπροσώπους παραγωγών.
Ακολούθως, θα ακολουθήσει στην Αργολίδα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων ευρεία σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη, Πρόεδρο ΠΕΣΥΠ, Αντιπεριφερειάρχες, με τους Βουλευτές Νομού Αργολίδας, Δημάρχους Αργολίδας, στελέχη ΔΑΟΚ, εκπροσώπους αγροτών, στελέχη ΕΛΓΑ.
Ιωάννης Μαλτέζος
Πρόεδρος ΠΕΣΥ
Πελοποννήσου

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν” στην Αργολίδα!

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!