ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν ύποπτο Airbus για αεροπειρατεία (Vid)

Oπλισμένα μαχητικά F-16 πλησίασαν το αεροπλάνο τη στιγμή που πετούσε πάνω από την Αργολίδα.

Θρίλερ με επιβατική πτήση που είχε απογειωθεί από την Μαδρίτη με τελικό προορισμό τον Λίβανο και θεωρήθηκε ύποπτο για αεροπειρατεία.
Συνέβη την περασμένη Πέμπτη, 11 Αυγούστου, στο ελληνικό FIR. Πολιτική πτήση που είχε απογειωθεί από την Μαδρίτη της Ισπανίας με τελικό προορισμό την Βηρυτό του Λιβάνου προκάλεσε αναστάτωση κινητοποιώντας το ΝΑΤΟ και την Πολεμική Αεροπορία.
Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το αεροσκάφος ενώ πετούσε στον προορισμό του έχοντας ενεργοποιήσει τον αυτόματο πιλότο, οι πιλότοι από το κοκ πιτ δεν είχαν γυρίσει το σύστημα επικοινωνίας στην ανάλογη συχνότητα.

Χάρτης πτήσης

Ως αποτέλεσμα ήταν στο Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου του ΝΑΤΟ στο Τορεχόν της Ισπανίας (CAOC Torrejón) να σημάνει συναγερμός και να δώσει εντολή άμεσης αναγνώρισης της κατάστασης. Το “COM LOSS” όπως αποκαλείται η κατάσταση απώλειας επικοινωνίας έχει διάφορα στάδια που ενεργοποιούν τις διαδικασίες αντίδρασης ανάλογα, βάσει πρωτοκόλλου μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Εν προκειμένω, το αεροπλάνο – ένα Airbus A321 με 145 επιβαίνοντες – συνέχιζε την προγραμματισμένη του πορεία χωρίς να παρεκκλίνει.
Από την ΝΑΤΟϊκή βάση δόθηκε εντολή στην Πολεμική Αεροπορία να ελέγξει και να διαχειριστεί την κατάσταση, όπως κι έγινε. Απογείωσε από την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα 2 οπλισμένα μαχητικά F-16 τα οποία πλησίασαν το αεροπλάνο τη στιγμή που πετούσε πάνω από την Αργολίδα.
Επιβαίνοντες της πτήσης κατέγραψαν με το κινητό τους τηλέφωνο το γεγονός, το οποίο δημοσίευσε στο Twitter το IntelSky.

Οι πιλότοι του Airbus ανταποκρίθηκαν άμεσα στο νόημα του Έλληνα πιλότου, και μέσω του ανάλογου καναλιού επικοινωνίας έδωσε όλες τις απαραίτητες απαντήσεις.
Ωστόσο, βάσει πρωτοκόλλου τα ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν το αεροπλάνο μέχρι να εξέλθει από το ελληνικό FIR.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!