ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Πήγαν να σβήσουν τη φωτιά και έπεσαν πάνω στους Ρομά!

Ένταση προκλήθηκε σε καταυλισμό Ρομά στην Αργολίδα

Τη συνδρομή της Αστυνομίας χρειάστηκαν οι πυροσβέστες που έσπευσαν να σβήσουν φωτιά που είχε ξεσπάσει σε καταυλισμό Ρομά, κοντά στην Πάνιτσα στη Νέα Κίο.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου όταν προκλήθηκε φωτιά στον καταυλισμό και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να επιχειρήσουν κατάσβεση.

Ορισμένοι κάτοικοι του καταυλισμού δημιούργησαν ένταση, δυσκολεύοντας τους πυροσβέστες να εκτελέσουν το καθήκον τους, την ώρα που η φωτιά συνέχιζε να καίει.

Οι πυροσβέστες ενημέρωσαν για την κατάσταση που αντιμετώπιζαν, φοβούμενοι και για τη σωματική τους ακεραιότητα και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας με περιπολικά, καθώς και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση και να γίνει εφικτή η κατάσβεση της φωτιάς, προτού επεκταθεί και γίνει ακόμα πιο επικίνδυνη.

Τελικά, οι πυροσβέστες κατάφεραν αρχικά να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά και στη συνέχεια να τη σβήσουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόλαβαν να καούν 10 στρέμματα με ξερά χόρτα και να προκληθούν μικρές ζημιές σε παραπήγματα που διαμένουν Ρομά.