ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Πόσα θα πάρουν οι αγρότες για τη ζημιά από τον παγετό;

Για την Αργολίδα θα απαιτηθούν 30 εκατ. ευρώ, είπε ο Λυκουρέντζος

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος βρέθηκε στην Τρίπολη τη Δευτέρα 31/1, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Στο Περιφερειακό τέθηκε το θέμα των ζημιών από τον πρόσφατο παγετό, με έμφαση στα εσπεριδοειδή.
Όπως τονίστηκε στο Συμβούλιο, μόνο στην Αργολίδα, ζημιές υπάρχουν σε 130.000 τόνους εσπεριδοειδών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ τόνισε ότι για να γίνει βιώσιμος ο ΕΛΓΑ στο μέλλον, πρέπει να αυξηθούν οι εισφορές, κάτι που όμως δεν επιθυμεί η κυβέρνηση.

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Λυκουρέντζος στα πορτοκάλια, με αφορμή τον τελευταίο παγετό, σημειώνοντας πως θα αποζημιωθούν με 22 λεπτά το κιλό, ενώ όπως είπε για την Αργολίδα θα απαιτηθούν 30 εκατ. ευρώ, ενώ για όλη την Πελοπόννησο 50 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, ανέφερε πως σε 10 με 15 ημέρες θα ολοκληρωθεί το φαινόμενο, οπότε μέσα σε αυτό το διάστημα πρέπει να κατατεθούν οι δηλώσεις ζημίας, καθώς προηγήθηκε ήδη η αναγγελία των ζημιών.
Ήδη πάντως υποβάλλονται δηλώσεις ζημίας απ’ τους πληγέντες αγρότες, ενώ τα συνεργεία του ΕΛΓΑ, έχουν ήδη επισκεφθεί τρεις περιοχές.

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν” στην Αργολίδα!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;