ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Αρκτούρος: Τα διαφορετικά συμπτώματα που φωνάζουν ότι κόλλησες τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Η νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον που τεχνικά ονομάζεται XBB.1.16 ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρακολουθεί στενά τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού «Αρκτούρος», καθώς οι προειδοποιήσεις για την αύξηση των κρουσμάτων παγκοσμίως πληθαίνουν.
Η νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον που τεχνικά ονομάζεται XBB.1.16, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο, και παρακολουθείται από τον ΠΟΥ από τις 22 Μαρτίου 2023, ενώ παρουσιάζει ιδιαίτερη έξαρση στην Ινδία.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσε να είναι 1,2 φορές πιο μολυσματική από οποιαδήποτε από τις προηγούμενες υποπαραλλαγές της. Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε πως «ξεκίνησε ουσιαστικά εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες από την Ινδία. Δεν έχει δώσει σήμα πολύ μεγάλου κινδύνου σε άλλες χώρες».
Σύμφωνα με την τεχνική επικεφαλής COVID-19 του ΠΟΥ, Maria Van Kerkhove, η παραλλαγή αυτή έχει πολλές ομοιότητες με την «Kraken» – την πιο μεταδοτική μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον παιδίατρο και πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Ανοσοποίησης της Ινδικής Ακαδημίας Παιδιατρικής Δρ Vipin Vashishtha, τα συμπτώματα της παραλλαγής περιλαμβάνουν:
  • υψηλό πυρετό
  • βήχα
  • επιπεφυκίτιδα
«Μάλλον πολύ νωρίς για να πούμε» εάν το σύνολο των συμπτωμάτων του ιού έχει πραγματικά αλλάξει. Η επιπεφυκίτιδα έχει αναφερθεί στο παρελθόν ως σύμπτωμα Covid», δήλωσε ο επιδημιολόγος μολυσματικών ασθενειών στο RTI International, Richard Reithinger.
Ερευνητές Ινστιτούτο Οφθαλμών Truhlsen της Nebraska Medicine είχαν επίσης εντοπίσει τον ιό στο δακρυϊκό φιλμ του ματιού.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, τα συμπτώματα της επιπεφυκίτιδας περιλαμβάνουν:
  • Δάκρυα ή υγρά μάτια
  • ερυθρότητα
  • πρήξιμο
  • πόνο ή ερεθισμό
  • κνησμό
  • εκκρίσεις
Πηγή

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;