Αρμαγεδδών: Έτσι απαντά ο Πούτιν στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ποιες οι πρώτες κινήσεις του Προέδρου της Ρωσίας.

Η κίνηση να υποβάλει αίτημα ένταξης στο NATO η Φινλανδία με ανακοίνωσή της την Πέμπτη, ενώ σήμερα Κυριακή θα ανακοινωθεί η επίσημη απόφαση του Ελσίνκι σχετικά την τελική απόφαση θα επιφέρουν την επέκταση του ΝΑΤΟ κάτι το οποίο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε βασικό στόχο να αποτρέψει.
Ο Πούτιν με μία σειρά ανακοινώσεων και κινήσεων αντέδρασε άμεσα στις προθέσεις της Φινλανδίας και προσεχώς της Σουηδίας. Η Ρωσία διέκοψε τις εξαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος προς τη γειτονική της χώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής. Η επιχείρηση που πουλάει το ρωσικό ηλεκτρικό ρεύμα στην Φινλανδία, η RAO Nordic, ανακοίνωσε την πρόθεσή της να σταματήσει τις παραδόσεις της τα μεσάνυχτα, επικαλούμενη ληξιπρόθεσμες οφειλές.
«Μια τέτοια αλλαγή του πολιτικού προσανατολισμού της χώρας μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ρωσοφινλανδικές σχέσεις, οι οποίες για χρόνια αναπτύσσονταν μέσα σε πνεύμα καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ εταίρων, όντας αμοιβαία επωφελείς», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο μετέφεραν πως «Θα χρειαστεί να απαντήσουμε (…) λαμβάνοντας επαρκή προληπτικά μέτρα, τα οποία θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της αποτροπής».
Είναι σχεδόν απίθανο τη δεδομένη στιγμή με το μέτωπο στην Ουκρανία ανοιχτό εδώ και 80 ημέρες ο ρώσος Πρόεδρος να προχωρήσει σε ξαφνικές κινήσεις προς την κατεύθυνση της Φινλανδίας. Ειδικοί όμως εκτιμούν ότι με τον καιρό, , με τον καιρό, ο Πούτιν μπορεί να μετακινήσει στρατεύματα και πυραύλους πιο κοντά στα σύνορα της Φινλανδίας και να πραγματοποιήσει επιθετικές αεροπορικές και ναυτικές περιπολίες.

Πηγή