ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Αυξήθηκαν οι επισκέπτες σε Μυκήνες και Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Αύξηση 82% καταγράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, στον αριθμό των επισκεπτών στα μουσεία της χώρας, καθώς και αύξηση των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 77,8% και των εισπράξεων κατά 80,3%.
Στο σύνολο του 2022 παρατηρείται αύξηση κατά 126,5% των επισκεπτών των μουσείων, κατά 131,5% των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου και κατά 124,9% των εισπράξεων, δεδομένης της σταδιακής αναστολής λειτουργίας τους από την 1η Νοεμβρίου 2020 έως τις 13 Μαΐου 2021, σε εφαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, στους αρχαιολογικούς χώρους, τον Δεκέμβριο 2022 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 καταγράφεται αύξηση των επισκεπτών κατά 73,2%, των επισκεπτών ελεύθερης εισόδου κατά 50,8% και των εισπράξεων κατά 108,4%.
Οι δημοφιλέστεροι αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία
Οι περισσότεροι επισκέπτες επιλέγουν το Μουσείο Ακρόπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και επίσκεψη στον Λευκό Πύργο, ενώ ακολουθούν Δελφοί και Αρχαία Ολυμπία.
Όσον αφορά στους αρχαιολογικούς χώρους, πρωταγωνιστούν η Ακρόπολη, οι Βασιλικοί τάφοι της Βεργίνας, οι Δελφοί, ενώ ακολουθούν Σούνιο και Μυκήνες.
Το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2022 παρατηρείται αύξηση κατά 106,2% στους επισκέπτες, κατά 95,6% στους επισκέπτες ελεύθερης εισόδου και κατά 121,4% στις εισπράξεις, δεδομένης της αναστολής λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων από τις 7 Νοεμβρίου 2020 έως τις 21 Μαρτίου 2021.

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;