ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Αυτές είναι οι παρενέργειες που έχουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορωνοϊό

Η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει 400.000 δόσεις επικαιροποιημένων εμβολίων

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Ομικρον του κορωνοϊού. Η πλατφόρμα για την οριστικοποίηση των ραντεβού έχει ήδη ανοίξει στο emvolio.gov.gr.
Η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει 400.000 δόσεις -ενισχυμένων με την παραλλαγή Ομικρον- από τις Pfizer/BioNTech (Comirnaty Original/Omicron BA.1) και αναμένεται να παραληφθούν άλλες 400.000 την επόμενη εβδομάδα, ενώ αντίστοιχα αναμένουμε 200.000 δόσεις του επικαιροποιημένου εμβολίου της Moderna (Spikevax Bivalent Original/Omicron BA.1).
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η τροφοδοσία με επικαιροποιημένα εμβόλια θα συνεχιστεί και οι ποσότητες θα είναι επαρκείς για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Μέχρι το τέλος του 2022 αναμένονται τα εμβόλια που θα στοχεύουν τις υποπαραλλαγές BA.4 και BA.5 της παραλλαγής Omicron, εφόσον ανάψει το «πράσινο» φως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) για την έγκρισή τους.
Όπως συμβαίνει με όλα τα εμβόλια έτσι και με τα επικαιροποιημένα μπορεί να εμφανιστούν φυσιολογικές παρενέργειες μετά τη χορήγηση.
Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:
  • πόνο στο σημείο όπου κάνατε την ένεση
  • κούραση
  • μυαλγίες
  • πυρετός και ρίγη
  • πόνους στις αρθρώσεις.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;