ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Αυτοκίνητο: Αυτός είναι ο διακόπτης που σε γλιτώνει από 500 ευρώ ζημιά


Στην προσπάθειά τους να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου, πολλοί οδηγοί αποφεύγουν πεισματικά να ενεργοποιήσουν ένα σύστημα του αυτοκινήτου. Δεν γνωρίζουν, όμως, ότι ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά.
Το air condition αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εφευρέσεις του ανθρώπου και εκ των ων ουκ άνευ στοιχείο του εξοπλισμού στο αυτοκίνητο, δεδομένου ότι μας δροσίζει κατά τις «καυτές» μέρες του καλοκαιριού και μας κρατά ζεστούς τον χειμώνα.
Με δεδομένη, ωστόσο, την ακρίβεια στα καύσιμα, δεν είναι λίγοι οδηγοί που στην προσπάθειά τους να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου (και να εξοικονομήσουν χρήματα) δεν χρησιμοποιούν το κλιματιστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αυτό, ωστόσο, που αγνοούν είναι ότι ο παροπλισμός του κλιματιστικού ενέχει τον κίνδυνο να επιφέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα: Να προκληθεί βλάβη στο κλιματιστικό, για την αποκατάσταση της οποίας ενδέχεται να απαιτηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.
Πατώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα (δύο με τρεις φορές την εβδομάδα για 10-15 λεπτά) το… κουμπί του air condition, τότε το ψυκτικό υγρό δεν μένει στάσιμο, και κρατάμε το κλιματιστικό σε φόρμα.
Ποιες βλάβες μπορούν να προκληθούν
Μία από τις βλάβες που μπορεί να προκληθούν από την πολύμηνη αχρησία του κλιματιστικού αφορά τον συλλέκτη / αφυγραντήρα που είναι υπεύθυνος για την «παγίδευση» της υγρασίας. Επίσης, μπορεί να χαλάσει η εκτονωτική βαλβίδα που ρυθμίζει την απαραίτητη ποσότητα του ψυκτικού μέσου που ρέει προς τον εξατμιστή.
Στη χειρότερη περίπτωση, η αχρησία του κλιματιστικού μπορεί να καταστρέψει το σημαντικότερο εξάρτημα του κλιματιστικού, τον συμπιεστή, για την αντικατάσταση του οποίου θα απαιτηθεί ένα ποσό που υπερβαίνει τα 500 ευρώ.
Ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων
Πολλές φορές μπορεί να παρατηρούμε μία άσχημη μυρωδιά όταν ενεργοποιούμε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν αναπτυχθεί μύκητες και βακτήρια στο σύστημα, τα οποία περνούν μέσα από τα φίλτρα, διαχέονται στην καμπίνα και καταλήγουν στο αναπνευστικό μας σύστημα. Αν δεν χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό ανά τακτά χρονικά διαστήματα τότε δημιουργούμε ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;