Αυτό είναι το επάγγελμα που έχει γίνει «περιζήτητο» στην Αργολίδα. Όλοι ψάχνουν και δύσκολα βρίσκουν

Το επάγγελμα που ανοίγει πόρτες για άμεση εργασία

Αν υπάρχει ένα επάγγελμα που το τελευταίο διάστημα φαίνεται να βρίσκεται σταθερά ψηλά στη ζήτηση στην Αργολίδα, αυτό είναι του επαγγελματία οδηγού. Από εργοστάσια και μεταφορικές μέχρι επιχειρήσεις τροφίμων, αποθήκες και εταιρείες διανομής, οι αγγελίες εμφανίζονται συνεχώς, όμως η εύρεση ανθρώπων με τα απαραίτητα προσόντα μόνο εύκολη δεν είναι.
Η εικόνα στην τοπική αγορά εργασίας είναι χαρακτηριστική. Επιχειρήσεις αναζητούν οδηγούς, πολλές φορές για αρκετό χρονικό διάστημα, χωρίς να καταφέρνουν να καλύψουν άμεσα τις διαθέσιμες θέσεις. Και δεν πρόκειται μόνο για οδηγούς μεγάλων φορτηγών.
Ανάγκες υπάρχουν σε διαφορετικές κατηγορίες, από διανομές προϊόντων και τροφοδοσίες καταστημάτων μέχρι μεταφορά εμπορευμάτων, πρώτων υλών και καθημερινά δρομολόγια για λογαριασμό βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων.
Η Αργολίδα, άλλωστε, διαθέτει σημαντική αγροτική παραγωγή, μονάδες συσκευασίας και μεταποίησης, εργοστάσια, επιχειρήσεις τροφίμων αλλά και έναν μεγάλο αριθμό καταστημάτων που χρειάζονται καθημερινή τροφοδοσία. Πίσω από αυτή την αλυσίδα βρίσκεται σχεδόν πάντα ένας οδηγός.
Τι είναι όμως αυτό που κάνει τους καλούς επαγγελματίες τόσο δυσεύρετους;
Αρχικά, σε αρκετές θέσεις δεν αρκεί ένα απλό δίπλωμα οδήγησης. Ανάλογα με το όχημα απαιτείται επαγγελματική άδεια, οι αντίστοιχες κατηγορίες διπλώματος και τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά. Παράλληλα, πρόκειται για μια δουλειά με μεγάλη ευθύνη, αφού ο εργαζόμενος έχει στα χέρια του τόσο ένα επαγγελματικό όχημα όσο και φορτίο σημαντικής αξίας.
Υπάρχει όμως και μία ακόμη παράμετρος. Η δουλειά του οδηγού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος απλώς κάθεται πίσω από ένα τιμόνι. Ειδικά στις διανομές μπορεί να περιλαμβάνει φορτώσεις, εκφορτώσεις, παραδόσεις, παραλαβές, αυστηρά ωράρια και πολλά διαφορετικά σημεία μέσα στην ίδια ημέρα. Στα μεγαλύτερα οχήματα, από την άλλη, οι ώρες στον δρόμο και η ευθύνη αυξάνονται σημαντικά.
Την ίδια στιγμή, αρκετοί έμπειροι οδηγοί έχουν ήδη σταθερή εργασία, άλλοι επιλέγουν τα νησιά για να εργαστούν την καλοκαιρινή σεζόν, ενώ οι νεότεροι δεν στρέφονται με την ίδια συχνότητα στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Έτσι δημιουργείται ένα πραγματικό κενό στην αγορά, το οποίο γίνεται ακόμη πιο αισθητό όταν αυξάνονται οι ανάγκες παραγωγής και διανομής.
Κάπως έτσι, ένα επάγγελμα που μέχρι πριν από μερικά χρόνια ίσως περνούσε απαρατήρητο έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον περιζήτητα στην Αργολίδα. Για κάποιον μάλιστα που διαθέτει τα κατάλληλα διπλώματα, εμπειρία και συνέπεια, οι πιθανότητες να βρει εργασία είναι σήμερα ιδιαίτερα αυξημένες.
Οι επιχειρήσεις έχουν τα οχήματα, έχουν τα προϊόντα και έχουν τα δρομολόγια. Και μάλιστα συνήθως δίνουν ικανοποιητικούς μισθούς. Αυτό που σε αρκετές περιπτώσεις δυσκολεύονται να βρουν είναι τον άνθρωπο πίσω από το τιμόνι.

Online χρήστες: 343

#Αγγελίες Εργασίας

#Argolida Planet