ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις με το ποδήλατο γυμναστικής

Τι λάθος μπορείς να κάνεις με το ποδήλατο γυμναστικής, αυτό που χρησιμοποιείς για σκληρή αερόβια προπόνηση μέσα στο γυμναστήριο υπό την επίβλεψη του γυμναστή σου;
Μάλλον αυτά σκέφτεσαι τώρα, αλλά η εμπειρία της διάσημης Αμερικανίδας γυμνάστριας Karla Walsh θα σε διδάξει -αν μη τι άλλο- να το χρησιμοποιείς σωστά. “Όταν δοκίμασα για πρώτη φορά να κάνω ποδήλατο γυμναστικής πριν από 10 χρόνια, κρατούσα τις λαβές πάρα πολύ σφιχτά – ειδικά σε διαστήματα που έπρεπε να αυξήσω την ταχύτητα – σε μια προσπάθεια να αποκτήσω κάπως περισσότερη δύναμη”.
Οι κίνδυνοι που δεν γνώριζα
“Δυστυχώς δεν ήξερα ότι με αυτόν τον τρόπο θέτω σε μεγάλο κίνδυνο τον λαιμό, τους καρπούς και την πλάτη μου, για να μην αναφέρω ότι ολόκληρη η προπόνησή μου ήταν λιγότερο αποτελεσματική.
Χρόνια αργότερα, είμαι πλέον personal trainer και έχω ανακαλύψει ότι το λάθος που έκανα με το ποδήλατο γυμναστικής είναι επίσης το πιο συνηθισμένο λάθος που βλέπω στους άλλους.”
Τι πρέπει να κάνετε
Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, συχνά χρειάζεται να ρυθμίσετε σωστά το ποδήλατό σας. Για να προστατεύσετε τα γόνατα και την πλάτη σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σώμα σας.
Μερικοί καλοί κανόνες που μπορείτε να ακολουθήσετε για τη σωστή ρύθμιση:
Ευθυγραμμίστε το κάθισμά σας ώστε να είναι περίπου στο ίδιο ύψος με το πάνω μέρος του ισχίου σας. Το γόνατό σας πρέπει να λυγίζει μόλις στο κάτω μέρος της διαδρομής του πεντάλ.
Ρυθμίστε το τιμόνι σας στο ίδιο ύψος με το κάθισμά σας.
Λυγίστε τον αγκώνα σας σε ορθή γωνία και απλώστε τον καρπό σας ευθεία.
Η απόσταση από τον αγκώνα έως τις άκρες των δακτύλων σας πρέπει να ταιριάζει με το διάστημα από το κάθισμα έως το τιμόνι, οπότε μετακινήστε το ένα ή και τα δύο πίσω ή προς τα εμπρός για να ταιριάζει με αυτό το μήκος.

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!