Αυτό το σχολείο στην Αργολίδα θα γίνει πραγματικό στολίδι!

Ξεκίνησε η ανακαίνιση του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η ανακαίνιση και αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Ερμιόνης, καθώς ο Δήμος Ερμιονίδας ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου».
Η παρέμβαση στοχεύει στη δημιουργία ενός πιο σύγχρονου, ασφαλούς και λειτουργικού σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Το έργο περιλαμβάνει εκτεταμένους χρωματισμούς στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό των χώρων υγιεινής, βελτίωση της προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία, καθώς και σημαντικές παρεμβάσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις, με στόχο την αναβάθμιση των υποδομών της σχολικής μονάδας.
Η Δημοτική Αρχή επισημαίνει ότι η αναβάθμιση των σχολείων αποτελεί διαρκή προτεραιότητα, τονίζοντας πως η επένδυση στις συνθήκες εκπαίδευσης των παιδιών αποτελεί επένδυση στο μέλλον της τοπικής κοινωνίας.
Όπως αναφέρει, η ένταξη του έργου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί αποτέλεσμα συστηματικού σχεδιασμού και αξιοποίησης των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών.
Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και η εγκατάσταση «έξυπνων» διαβάσεων έξω από τα σχολεία του Δήμου Ερμιονίδας, ένα έργο που αποσκοπεί στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των μαθητών και στη βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος.
Αναθέτουσα αρχή του έργου είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ενώ τη χρηματοδότηση της Συμφωνίας Πλαίσιο έχει αναλάβει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Online χρήστες: 112

Αυτά που... παίζουν!