ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αφιέρωμα στον στρατηγό Μακρυγιάννη στην Ερμιόνη

Το Σάββατο 9 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης

Το ΙΛΜΕ από ιδρύσεως του οργανώνει κατ’ έτος το μήνα Μάρτιο εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης 1827, μέρος της οποίας διεξήχθη στην Ερμιόνη.
Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, που οργανώνει ο Δήμος Ερμιονίδας, για να τιμήσει το ιστορικό γεγονός.
Για τις 9 Μαρτίου 2024 το ΙΛΜΕ σχεδίασε εκδήλωση – αφιέρωμα στον στρατηγό Γιάννη Μακρυγιάννη, την οποία αποδέχτηκε ο Δήμος Ερμιονίδας να εντάξει στις διήμερες εορταστικές του εκδηλώσεις, που οργανώνει στην Ερμιόνη (09 και 10 Μαρτίου 2024) και η οποία εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του.
Το αφιέρωμα στον Μακρυγιάννη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 09 Μαρτίου 2024 και ώρα 6:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Συγγρού) και περιλαμβάνει:
1. Σύντομη παρουσίαση του στρατιωτικού και πολιτικού Γιάννη Μακρυγιάννη από την Τίνα Αντωνοπούλου, φιλόλογο.
2. Δρώμενο μικρής διάρκειας, το υλικό του οποίου αντλήθηκε από τα «Απομνημονεύματα» του Μακρυγιάννη. Το δρώμενο επιμελήθηκαν οι φιλόλογοι Νικ. Μπουμπάρης και η Τίνα Αντωνοπούλου. Λαμβάνουν μέρος οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Κώστας Πεντεδέκας (Μακρυγιάννης), Αναστάσιος Φουέντες (Δεριγνύ), Γιάννης Σιωράς (Πανάγος) και Άγγελος Τάρε (Θωμάς). Αφηγήτρια η Κων/να Κουτούβαλη – Θεοδωράκη.
3. Ομιλία με θέμα: «Ο Μακρυγιάννης στην ελληνική ποίηση του 19ου και 20ου αιώνα», από τον Ευριπίδη Γαραντούδη, καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
4. Η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδια, που τιμούν τη μνήμη του Μακρυγιάννη αλλά και τον Αγώνα του ’21, από την ορχήστρα του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης υπό τη διεύθυνση του ΓάσπαρηΜαμμά, μαέστρου της Χορωδίας Ερμιόνης. Συμμετέχουν: Κων/να Κουτούβαλη- Θεοδωράκη (τραγούδι), Βαγγέλης Κουλούσης (ακορντεόν, τραγούδι), Σταύρος Φλεβαράκης (κιθάρα), Μιχάλης Φραϋδάκης (κιθάρα, τραγούδι).
Ερμιόνη 05-03-2024
Τίνα Αντωνοπούλου
Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΛΜΕ
ΔΕΙΤΕ:  Τρία Λύκεια του Ναυπλίου διοργανώνουν αιμοδοσία

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!