ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αύξηση βάρους: Η παγίδα του να παίρνεις κιλά ενώ τρως μικρές μερίδες

Σε ποιες τροφές λέμε ναι αλλά με μέτρο

Αν η κατανάλωση τριών καλά ισορροπημένων γευμάτων την ημέρα ήταν ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης του βάρους για όλους μας, ο κόσμος της δίαιτας πιθανότατα θα έπαυε να υπάρχει. Ένας κόσμος αρκετά απαιτητικός, τόσο από άποψη χρόνου όσο και χρημάτων. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αν έχετε ξοδέψει τον επιπλέον χρόνο και τα χρήματά σας για να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη δίαιτα, είναι πολύ απογοητευτικό αν δείτε τον αριθμό στη ζυγαριά να ανεβαίνει αντί να μειώνεται.
Και ενώ οι περισσότερες δίαιτες είναι στημένες πάνω στη λογική των πέντε, μικρών σχετικά, γευμάτων την ημέρα,  υπάρχουν κάποιοι που έχουν παρατηρήσει ότι το βάρος τους αυξήθηκε ακόμη και όταν τρώνε μικρότερες μερίδες. Γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο;
«Κάθε φορά που τρώτε, απελευθερώνεται ινσουλίνη για να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του σακχάρου που απορροφάται στο αίμα σας», εξηγεί η διαιτολόγος Μέγκαν Μπερντ.  «Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη “αποθήκευσης λίπους”, οπότε όταν τρώτε πολλές φορές την ημέρα, ενεργοποιείτε τις ορμόνες σας να αποθηκεύουν λίπος πιο συχνά». Η ενεργοποίηση της αποθήκευσης λίπους σας δεν είναι χρήσιμη όταν προσπαθείτε να διατηρήσετε ή να χάσετε βάρος, ακόμα κι αν τρώτε απίστευτα υγιεινά, είτε πολύ συχνά (ή πάρα πολύ).
«Τροφές όπως αβοκάντο, ξηροί καρποί, βούτυρο ξηρών καρπών, χούμους, πίτσα με κρούστα κουνουπιδιού κ.λπ. είναι σίγουρα πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, αλλά εξακολουθούν να παρέχουν θερμίδες και, επομένως, πρέπει να προσέχετε το μέγεθος της μερίδας σας», λέει η Amy Goodson, συγγραφέας του βιβλίου The Sports Nutrition Playbook στο Eat This, Not That!. Η αύξηση βάρους συμβαίνει όταν προσλαμβάνουμε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε το βάρος μας», προσθέτει.
Η καλύτερη μέθοδος διατροφής για να χάσετε ή να κερδίσετε βάρος είναι ατομική για όλους. Και ενώ αναζητάτε τη δίαιτα που σας ταιριάζει, μην αποθαρρύνεστε αν σας πάρει λίγο χρόνο. Μελέτες έχουν δείξει ότι το 95% των διαιτών αποτυγχάνουν κάποια στιγμή.

 Επιστροφή στην Αρχική σελίδα 
→ Ακολουθήστε το Argolida Planet στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι αυτά που “παίζουν”!

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!