ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Βασίλης Σιδέρης: Προτεραιότητα όλων μας είναι η προάσπιση και η συνεχής αναβάθμιση της Υγείας


Την 7η Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μια μέρα ορόσημο για την ανθρώπινη υπόσταση αφού η 7 Απριλίου 1948 είναι η ημερομηνία «γέννησης» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Αυτή η μέρα επικεντρώνεται στα σημαντικά προβλήματα της Δημόσιας Υγείας που απασχολούν όλο τον πλανήτη. Υπενθυμίζει σε όλους τους ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο, πως η υγεία είναι ένα πολύτιμο αγαθό και προτεραιότητα όλων μας είναι η προάσπιση και η συνεχής αναβάθμιση της.
Εν μέσω πανδημίας, αυξημένης μόλυνσης του πλανήτη, αυξανόμενων ασθενειών όπως καρκίνος, άσθμα, καρδιακές παθήσεις ο ΠΟΥ σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2022 εφιστά την παγκόσμια προσοχή σε επείγουσες ενέργειες που απαιτούνται για να διατηρηθούν οι άνθρωποι και ο πλανήτης υγιείς.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι περισσότεροι από 13 εκατομμύρια θάνατοι σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο οφείλονται σε περιβαλλοντικά αίτια και μπορούν να αποφθεχθούν. Αυτό περιλαμβάνει την κλιματική κρίση που είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία.
Πάνω από το 90% των ανθρώπων στη γη αναπνέουν ανθυγιεινό αέρα λόγω καύσης ορυκτών καυσίμων. Ένα ζεστό περιβάλλον ευνοεί τη μετάδοση ασθενειών από τα κουνούπια πιο γρήγορα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η λειψυδρία εκτοπίζουν τους ανθρώπους και επηρεάζουν την υγεία τους . Η ρύπανση, τα πλαστικά που βρίσκονται στις θάλασσες μας έχουν μπει πλέον στην τροφική μας αλυσίδα. Ακόμη και τα επεξεργασμένα και ανθυγιεινά τρόφιμα και ποτά έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα όπως παχυσαρκίες, καρδιακές παθήσεις ακόμα και αύξηση του καρκίνου.
Η πανδημία που περνάμε αυτά τα χρόνια μας αποκάλυψε αδυναμία σε όλους τους τομείς τόσο στην κοινωνία όσο και την υγεία. Η Covid -19 συνεχίζει να προβληματίζει μεγάλο μέρος του επιστημονικού κόσμου αν και έγιναν τεράστια βήματα μπροστά σε μικρό χρονικό διάστημα με την ανακάλυψη εμβολίου.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι η υγεία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε άνθρωπος σε κάθε σημείο του πλανήτη πρέπει να έχει πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ανεξάρτητα της οικονομικής του κατάστασης. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας είναι εδώ για να ‘’ διατηρεί ‘’ το ανθρώπινο δικαίωμα της υγείας ζωντανό.
 
Βασίλης Γ. Σιδέρης
Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας
Μέλος του Τομέα Υγείας Νέας Δημοκρατίας

#Εκλογές 2023

Μπήκαμε και επίσημα στην προεκλογική περίοδο!
Αν είστε και εσείς υποψήφιος/α στην Αργολίδα, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο 6948083131.
Πάνω από 100.000 αναγνώστες, κάθε μήνα, διαβάζουν Argolida Planet.
Ευκαιρία να σας μάθουν όλοι!
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Αυτά που... παίζουν!

#Διαβάστε σήμερα!

Ρίξε και εδω μια ματιά!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!