Πώς τα κατάφεραν κάποιοι «ξεχωριστοί».
Πάνω από 2 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο covid-19 χαρακτηρίστηκε ως πανδημία μολύνοντας πάρα πολλά εκατομμύρια κόσμου σε όλον τον πλανήτη, κάποιους από αυτούς ξανά και ξανά. Παρόλα αυτά, ακόμα και μετά τις μεταλλάξεις και το χαλάρωμα των μέτρων, κάποιοι «τυχεροί» δεν κόλλησαν ποτέ, ούτε καν πέρασαν τον ιό ασυμπτωματικά χωρίς να ελεγχθούν, απλά ο ιός τους προσπέρασε.
Σύμφωνα με τη Δρ Lindsay Broadbent, επιστημονική συνεργάτιδα στη Σχολή Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κουίνς του Μπέλφαστ, είναι τέσσερις οι πιο πιθανοί λόγοι κάποιοι από τους ανθρώπους να ξέφυγαν μετά από 2 χρόνια από την πανδημία του κορωνοϊού.
Κάποιοι προστατεύτηκαν από τον εμβολιασμό τους.
Τα εμβόλια κατά της COVID-19 δεν μειώνουν απλώς τον κίνδυνο σοβαρής νόσου αλλά και την πιθανότητα μετάδοσης του SARS-CoV-2.
Πήραν ακραία μέτρα προστασίας και απομόνωσης.
Άτομα με μεγάλο κίνδυνο λοίμωξης αποφάσισαν να ζήσουν με αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας, να αποφεύγουν ΜΜΜ, εργασία με φυσική επαφή και να τηρούν όλα τα μέτρα συνεχόμενα για πάνω από δύο χρόνια αποφεύγοντας την επαφή με τον ιό.
Η δομή των κυττάρων τους τους προστάτεψε.
Αυτή είναι μία υπόθεση, κάποια άτομα θα γλιτώσουν τη μόλυνση ακόμα και αν ο κορωνοϊός εισέλθει στους αεραγωγούς, λόγω έλλειψης από την επιφάνεια των κυττάρων των υποδοχέων που χρειάζεται ο SARS-CoV-2 για να προσδεθεί και να εισαχθεί ώστε να ξεκινήσει τη διαδικασία αναπαραγωγής του.
Εντονότερη ανοσοαπόκριση σε σχέση με άλλους οργανισμούς.
Υπάρχει η πιθανότητα μια ταχεία και ισχυρή ανοσολογική απόκριση σε κάποιους ανθρώπους να λαμβάνει χώρα εξαρχής, εμποδίζοντας την αναπαραγωγή του ιού σε πρώτη φάση. Οι επιδόσεις του ανοσοποιητικού του καθενός κρίνονται από έναν συνδυασμό παραγόντων που περιλαμβάνουν την ηλικία, τα γονίδια και τον τρόπο ζωής.
- Στους 12 οι θάνατοι από τον Ιό του Δυτικού Νείλου -Κρούσματα και στην Αργολίδα
- Ιός Δυτικού Νείλου: Άργος και Ναύπλιο στη λίστα του ΕΟΔΥ
- Κρούσμα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στον Δήμο Άργους Μυκηνών
- Οι θερμίδες του πασχαλινού τραπεζιού – Τι να προσέξετε
- Ομιλία για την ψυχική υγεία στο Λυγουριό
- Τα έργα που δρομολογούνται στο Νοσοκομείο Ναυπλίου
- Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test στην Αργολίδα (25-29/3)
- Νέος μόνιμος χειρουργός στο Νοσοκομείο Ναυπλίου
- Εξέταση ακοής για τα μέλη του ΚΑΠΗ στο Ναύπλιο
- Πρώην μάγειρες και σερβιτόροι εξηγούν τι και γιατί να μην τρώμε σε μια ταβέρνα